Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.09.2018 17:45:14

Roglič obdržal tretje mesto, sedma etapa Stannardu

Reuters
Slovenski kolesar Primož Roglič je v predzadnji etapi dirke po Britaniji zadržal tretje mesto v skupnem seštevku. Član nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo je bil v sedmi etapi, ki se je po 215,6 kilometra končala v Mansfieldu, 38. Etapne zmage se je veselil domačin Ian Stannard iz ekipe Sky, skupno vodstvo je zadržal Francoz Julian Alaphilippe.

Stannard je bil danes med štirimi ubežniki, 22,5 kilometra pred ciljem pa je prvič napadel. Sledil mu je lahko le Nemec Nils Politt. Stannard je še naprej poskušal s pospeševanji, ključno pa mu je uspelo 16,7 kilometra pred ciljno črto. Takrat mu Politt ni mogel slediti, Britanec je prišel do desetih sekund prednosti. Oba sta nadaljevala na vso moč, a se je razlika le še večala.


Stannard je na koncu slavil z 59 sekundami prednosti pred Polittom, na tretjem mestu je končal Italijan Giovanni Carboni s tremi minutami in devetimi sekundami zaostanka. Glavnina je čez cilj prišla 4:04 minute za zmagovalcem dneva.

Skupno vodstvo je pred nedeljsko povsem ravninsko etapo v Londonu zadržal Alaphilippe. Sedemnajst sekund na drugem mestu zaostaja Nizozemec Wout Poels, 33 sekund pa tretji Roglič.

Članki iz rubrike