stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 07.09.2018 16:49:50

Roglič izgubil zeleno majico, Alaphilippe novi vodilni

Reuters
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je v šesti, kraljevski etapi dirke po Britaniji izgubil zeleno majico vodilnega, ki si jo je prikolesaril po četrtkovem ekipnem kronometru, ko je slavil z moštvom LottoNL-Jumbo.

Etapne zmage se je veselil Nizozemec Wout Poels (Sky) pred Francozom Julianom Alaphilippom (Quick-Step Floors), novim vodilnim.

Po pričakovanjih se je etapa razpletla na ciljnem vzponu na prelaz Whinlatter, dolgem 3,2 kilometra in s povprečnim naklonom sedem odstotkov. Na začetku vzpona je močan ritem za Alaphilippa narekoval njegov moštveni kolega Luksemburžan Bob Jungels. Roglič je sprva malenkost zaostal, a je bil 2,5 kilometra pred ciljem še ob vodilnih. Tristo metrov kasneje sta bila sama spredaj Francoz in Slovenec, iz ozadja pa se jima je priključil Britanec Hugh Carthy. Ta je s pospeševanji skušal napraviti razliko, po nekaj sto metrih mu je lahko sledil le še Alaphilippe.



Roglič je omagal, v zadnjem kilometru je popustil še Carthy, naprej pa se je izstrelil Poels, strl Alaphilippa in slavil z dvema sekundama prednosti. Dvanajst sekund je na tretjem mestu zaostal Carthy. Roglič je skozi cilj prišel izven prve deseterice.

Pred sobotno in nedeljsko etapo je z drugega na prvo mesto skupno napredoval Alaphilippe, drugi je zdaj Poels, loči ju 17 sekund. Roglič je na tretjem mestu z 32 sekundami zaostanka.

Značke: kolesarstvo, roglič

Članki iz rubrike