prasarita 06 Odkrito.si

Ženske imamo poslanstvo, zato moramo ostati ...

rahim kurijev Svet24.si

VIDEO: Petletni Čečen s 4105 skleci postal ...

Ženska Petisvet.si

Veliko fatalnih žensk se zlomi

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

charles Svet24.si

Strokovnjakinja razkrila govorico telesa kraljev ...

bql+zorjan Najstnica.si

Na finalu TOP NAJSTNICE Nika Zorjan in BQL!

fRANKO_BAJC Njena.si

Franko Bajc je to naredil prvič

STA
STA
0 07.09.2018 15:55:23

Upanja ni več: Olimpijska prvakinja po junijskem trku na treningu ne bo več hodila

Reuters
Dvakratna olimpijska prvakinja na kolesarskem velodromu Nemka Kristina Vogel zaradi posledic junijske nesreče na treningu ne more več hoditi, je potrdila v intervjuju za magazin Der Spiegel. Sedemindvajsetletna Nemka je utrpela poškodbe hrbtenice po trku v članico nizozemske mladinske ekipe.

"Kaj lahko naredim? Vedno sem govorila, prej kot sprejmeš položaj, lažje se z njim soočiš. Zato si dopovedujem: OK, tako pač je, ugotoviti moram, kako bom nadaljevala in kaj lahko iz tega potegnem," je v intervjuju dejala Voglova.

Priznala je, da se je takoj po trku, ko je še ležala na stezi, zavedala, da ne more premakniti spodnjih okončin.


"Videla sem, da nekdo nosi stran moje čevlje. Nisem čutila, da bi mi jih odstranil. Takoj sem vedela, da ne bom več hodila," je povedala.

"Zdaj sem dosegla točko v življenju, ko lahko rečem, da sem tu in da sem dobro. Še vedno sem ista nora oseba. Želim biti motivacija drugim," je še dejala olimpijska prvakinja v ekipnem sprintu iz Londona 2012 in prvakinja v sprintu iz Ria 2016 ter 11-kratna svetovna prvakinja.

Po trku je bila 27-letnica v umetni komi, zdravniki so opravili dve operaciji, trenutno pa je še vedno v bolnišnici. Upa, da jo bo lahko zapustila pred božičem.

Članki iz rubrike