mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.09.2018 13:57:35

Hrastnikova kvalifikacije SP končala v bolnišnici: Obstaja možnost, da je resno poškodovana

Reuters
Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je današnje kvalifikacije na svetovnem prvenstvu v spustu v Lenzerheideju končala s padcem v spodnjem delu proge. Za kakšno poškodbo gre pri evropski prvakinji, v slovenski reprezentanci še niso znali povedati, več bo jasno po pregledu v bolnišnici.

Evropska in slovenska prvakinja je bila na tretjem merjenju vmesnega časa na devetem mestu, nato pa je prišlo do padca.

"Očitno si je poškodovala bok. Spraviti jo morajo dol, nato jo bodo odpeljali v bolnišnico. Obstaja možnost, da je resno poškodovana. Videl sem jo z gondole, ležala je na tleh, bolelo jo je zagotovo, kaj več bodo povedali po slikanju. Vsako poškodbo vzamejo resno. V tem trenutku ne vem ničesar več. To so prve informacije," je iz Švice za STA sporočil vodja slovenske reprezentance v spustu Miha Jakopič, ki s Hrastnikovo še ni govoril.

Hrastnikova je sodeč po letošnji sezoni veljala za največji slovenski up za odmeven rezultat na SP, saj je skupni seštevek svetovnega pokala končala na petem mestu, najboljša je bila v evropskem pokalu ter na evropskem prvenstvu. Na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci) je trenutno četrta na svetu.


Kvalifikacije v ženski elite konkurenci je dobila Britanka Rachel Atherton, drugi čas je dosegla njena rojakinja Tahnee Seagrave (+0,668), tretjega pa Francozinja Myriam Nicole (+4,867).

Že pred tem je v kvalifikacijah nastopil mladinec Žak Gomilšček in dosegel 25. čas, 21,5 sekunde počasnejšega od Britanca Kada Edwardsa.

Med člani je bil najhitrejši Novozelandec Brook McDonald pred Francozom Lorisom Vegierjem (+0,609) in Avstralcem Connorjem Fearonom (+1,781). Povratnik po številnih poškodbah v tej sezoni Jure Žabjek je postavil 24. čas (+9,424), državni prvak Miran Vauh je bil 84. (+29,082) in ostal izven nedeljskega finala.

Mladinci v olimpijskem krosu so dirkali v četrtek, a so ostali brez vidnega rezultata. Vita Movrin je bila 30., Matevž Govekar in Miha Klemenčič nista prišla do cilja.

Članki iz rubrike