krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 04.09.2018 18:43:20

Vivianiju druga etapna zmaga na Vuelti, Yates ostaja v vodstvu

Profimedia
Britanec Simon Yates (Mitchelton-Scott) še naprej ostaja vodilni kolesar na letošnji kolesarski dirki po Španiji. Tudi po 10. etapi Vuelte 2018 od Salamance do Fermoselleja je obdržal sekundo prednosti pred Špancem Alejandrom Valverdejem (Movistar). Kilumbijec Nairo Quintana (Movistar Team) na tretjem mestu zaostaja 14 sekund.

Novih 177 na kolesarski pentlji po Iberskem polotoku ni prineslo pretresljivih sprememb in vprašanje je bilo le, kdo bo dobil sklepni sprint. Še drugič letos je roke po etapi najvišje dvignil Italijan Elia Viviani (Quick-Step), ki se mu je najbolj približal Slovak Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). Trikratni svetovni prvak s Slovaške je bil letos že tretjič drugi. Tretje mesto je osvojil še en Italijan Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

Oba Slovenca na dirki ne igrata ključne vloge. Luka Pibernik (Bahrain Merida) je prišel v cilj kot 33. v času zmagovalca, skupno pa je na 138. mestu, Luka Mezgec, sovoznik Yatesa pri Mitchelton Scottu pa je na 152. mestu zaostal 22 sekund, v skupni razvrstitvi pa je 160.



Etapo pa je zaznamoval hud padec Italijana Simoneja Petillija, kakšnih 40 kilometrov pred ciljem. Po grdem udarcu z glavo v asfalt so ga zdravstveni delavci z rešilcem odpeljali v bolnišnico.

V sredo kolesarje čaka 11. etapa Mombueyja do Ribeire Sacreja dolga kar 207 km.

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike