ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

hrvaška, menjalnica Svet24.si

Britanski par hrvaške turistične skupnosti ...

karl lagerfeld 2 Svet24.si

Želel je oditi "brez cirkusa" in "izginiti kot ...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

NU
NU
0 29.08.2018 12:23:40

HUD UDAREC: Slabe novice iz tabora PRIMOŽA ROGLIČA!

Primož Roglič
Profimedia
Primož Roglič na septembrskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku ne bo nastopil v vožnji na čas.

Čeprav bi branil srebro iz norveškega Bergna in bil znova eden izmed glavnih favoritov, pa bo Primož Roglič izpustil kronometer v Innsbrucku. Razlog tiči v padcu na dirki Po Franciji, ki mu je preprečil trening na kolesu za kronometer, pa se bo 28-letni Zasavec na SP v celoti osredotočil na cestno dirko.

"Odločitev sem sprejel pred približno desetimi dnevi, saj sem imel po Touru težave s komolcem. V komolcu mi je po padcu ostal kamenček, ki so ga odstranili z operacijo. Teden dni kasneje je prišlo do vnetja, tako da sem moral znova pod nož. Posledično še vedno nisem sedel na kolo za kronometer, tako da ne morem trenirati. Vedno bom štartal le, če se lahko borim za zmago, temu pa tokrat ni tako."

Srebrnega iz Bergna, kjer je zaostal le za Tomo Dumoulinom, tako ne bo na štartu ure resnice. Se bo pa v lov na vrhunski rezultat načetemu komolcu navkljub podal v cestni dirki, ki sledi nekaj dni aksneje. "Bo težka preizkušnja, a mi je všeč. Gre za zelo dolgo dirko, na kateri se bo zagotovo zgodilo veliko stvari. Gre za zahtevno traso, predvsem tisti zadnji vzpon. Danes sem ga prevozil trikrat in bilo je naporno," pravi Roglič, ki ga sicer pred SP čaka še nastop na dirki Po Britaniji. Slednja se začne konec tega tedna, slovenski as pa bo ob Geraintu Thomasu in Chrisu Froomu eden glavnih favoritov.

Članki iz rubrike