Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.08.2018 21:16:40

Dennisu uvod Vuelte, Slovenca daleč zadaj

.
Reuters
Avstralec Rohan Dennis je zmagovalec uvodnega osemkilometrskega kronometra na kolesarski dirki po Španiji. Avstralec, tekmovalec BMC Racing teama, je v Malagi za šest sekund premagal Poljaka Michala Kwiatkowskega, tretje mesto pa je zasedel evropski prvak v tej disciplini, Belgijec Victor Carpenaerts, ki je zaostal sedem sekund.

Za Avstralca je bila to 24. zmaga v karieri, peta v letošnji sezoni, večino jih je dosegel v vožnji na čas. Na Vuelti do posamične zmage ni imel, na tritedenskih preizkušnjah je zabeležil zmago na Touru in Giru.


"Jasno mi je bilo, da sem bil med glavnimi favoriti. Bil sem samozavesten, a sem se prestrašil, ko sem videl, kakšen čas je postavil Kwiatkowski. Vedel sem, da ne smem delati nikakršnih napak. Vesel sem, da sem oblekel rdečo majico vodilnega, seveda jo želim nekaj časa obdržati, a ne bo katastrofe, če jo bom že jutri izgubil. Na dirki me rezultat zanima le v 1. in 16. etapi, kronometrih, v preostalih etapah pa želim kar najbolj pomagati mojim moštvenim kolegom," je dejal Avstralec, ki je lani na Vuelti prav tako dobil uvod, a v moštvenem kronometru. V naslednji sezoni bo Dennis vozil za Bahrain Merido.

Slovenca nista bila med najboljšimi, Luka Mezgec je bil z zaostankom 59 sekund 124., Luka Pibernik je zaostal minuto in sedem sekund ter zasedel 146. mesto.

Članki iz rubrike