mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.08.2018 23:12:54

Monika Hrastnik v Kanadi do šestega mesta z izposojenim kolesom

Evropska in slovenska prvakinja v spustu z gorskimi kolesi Monika Hrastnik je na predzadnjem svetovnem pokalu v kanadskem Mont-Sainte-Annu osvojila šesto mesto in bo med 24. in 26. avgustom v francoskem La Bressu branila četrto mesto v skupnem seštevku.

Hrastnikova je na petkovem treningu grdo padla in zlomila okvir kolesa, s tem pa je ogrozila nastop v današnjem finalu, saj drugega kolesa ni imela. Velikansko uslugo ji je naredila Avstrijka Valentina Höll, ki ji je odstopila svoje kolo. Čeprav ga ni bila najbolj navajena, pa je Slovenka z njim odbrzela do novega zelo lepega rezultata v svetovnem pokalu.

"Vesela sem, da mi je Vali kolo sploh posodila. Finalna vožnja je bila boljša kot včerajšnje kvalifikacije. Na začetku sem naredila napake. Zadnji del pa mi je šel dobro. Glede na to, da sem bila na drugem kolesu in prvič v Kanadi, sem zadovoljna s rezultatom," je povedala Hrastnikova, ki sicer dirke v Mont-Sainte-Annu sprva ni imela v načrtu, a so skupaj stopili v njenem klub Črn Trn, Kolesarska zveza Slovenije in drugi ter ji omogočili pot v Kanado.

"Zdaj sem četrta v skupnem seštevku in moram poiskati okvir za zaključek sezone," je še dodala 24-letnica.



Zmage v ženski konkurenci se je veselila Britanka Rachel Atherton, ki je za pet sekund prehitela rojakinjo Tahnee Seagrave. Tretja je bila Avstralka Tracey Hannah, ki je bila počasnejša že za 20 sekund. Hrastnikova je zaostala dobrih 26 sekund.

Po šestih dirkah sezone je na vrhu skupnega seštevka Athertonova s 1226 točkami, druga je Seagravova s 1116 točkami, tretja Hannahova z 905, Hrastnikova je četrta s 689.

Med moškimi je bil najhitrejši Francoz Loic Bruni, ki je slavil z 0,3 sekunde prednosti pred Avstralcem Troyem Brosnanom, Britanec Danny Hart je na tretjem mestu zaostal 1,3 sekunde. Edini Slovenec Jure Žabjek se je na dirke svetovnega pokala po številnih poškodbah v letošnji sezoni vrnil z 42. mestom.

Članki iz rubrike