mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.08.2018 18:30:59

Kwiatkowski dobil tudi peto etapo

Poljak Michal Kwiatkowski (Sky) je ponovil etapni uspeh na domači dirki po Poljski, ki šteje za svetovno serijo; potem ko je dobil četrto etapo, je danes slavil še v peti, 152 km dolgi preizkušnji od Wieliczka do Bielsko-Biale, ter se še utrdil v skupnem vodstvu.

Zahtevna etapa z nekaj gorskimi cilji se je končala s tremi mestnimi krogi v Bielsko-Biali, sprint glavnine pa je dobil domači adut Kwiatkowski. Za njim sta končala Belgijec Dylan Teuns (BMC), ki je tako še enkrat ostal na drugem mestu za Poljakom, ter Italijan Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo).

Kwiatkowski se je še utrdil v skupnem vodstvu, zdaj ima 12 sekund naskoka pred Teunsom ter 20 pred Novozelandcem Georgom Bennettom.

Tako kot dan prej se je tudi danes z begom izkazal Slovenec Jan Tratnik; po dolgem bežanju v četrti etapi, kjer je slavil na treh gorskih ciljih, je član ekipe CCC Sprandi Polkowice oblekel majico za najboljšega hribolazca, ki jo je danes ubranil, tudi z novimi pobegi in še z dvema osvojenima gorskima ciljema. Pred koncem etape se je beg končal, Tratnik pa je nato končal v ozadju, na 136. mestu.



Najboljši od peterice Slovencev na poljski dirki je bil danes Simon Špilak (Katjuša) na 48. mestu, Grega Bole (Brahrain-Merida) je bil 54., oba v času zmagovalca, Domen Novak (Bahrain-Merida) je na 102. mestu zaostal 1:54 minute, Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) pa je bil 116.

Skupno je najvišje Špilak na 25. mestu (+ 0:42), Novak je 56., Bole 75., Tratnik 112. in Mezgec 124.

V četrtek bodo kolesarji vozili na šesti etapi od Zakopan do Bukovine, dolgi 129 km.

Članki iz rubrike