mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.08.2018 16:23:17

Ewan podpisal za Lotto-Soudal

Avstralski kolesar Caleb Ewan, moštveni kolega Slovenca Luke Mezgeca pri avstralski ekipi Mitchelton-Scott, bo v naslednji sezoni vozil za ekipo Lotto Soudal, s katero je podpisal večletno pogodbo.

Avstralec bo v ekipi zamenjal nemškega veterana Andreja Greipla, ki se za dve leti seli v francosko kontinentalno ekipo Fortuneo-Samsic.

Da se 24-letni avstralski specialist za sprinte seli iz ekipe Mitchelton-Scott, je bržkone krivo to, da ga ekipa ni uvrstila med potnike za letošnji Tour, na katerem ji je več pomenil boj za skupno uvrstitev, od katere na koncu ni bilo nič, kot pa sprinterski uspehi.



"Zdaj sem poiskal nov izziv. Stopil bom v velike čevlje Greipla, a sem pripravljen. Lotto-Soudal je bila od nekdaj sprinterska ekipa, vedno sem jo občudoval, že od časa, ko je zmagoval Robbie McEwen. Zahvalil bi se moji sedanji ekipi, v kateri sem imel veliko dobrih prijateljev," je dejal Ewen, velik prijatelj in kapetan Mezgeca, ki ga bi lahko potegnil s seboj v novi klub.

Ewan ima v svoji karieri 28 profesionalnih zmag, zmagal je že tako na Vuelti kot na Giru. Na Touru pa še ni dobil možnosti za nastop.

Članki iz rubrike