Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.08.2018 12:33:23

Bujakova v Glasgowu osma v vožnji na čas, van Dijkova ubranila naslov

Eugenia Bujak
alesfevzer.com
Edina slovenska kolesarka na današnji vožnji na čas na evropskem prvenstvu v Glasgowu Eugenia Bujak je osvojila osmo mesto. Naslov najboljše na stari celini je ubranila Nizozemka Ellen van Dijk.

Srebro je z dvema sekundama zaostanka osvojila še ena Nizozemka Anna van der Breggen, tretja je bila Belgijka Trixi Worrack, ki je zaostala že eno minuto in devet sekund. Bujakova se je na progi zadržala dve minuti in 21 sekund več kot van Dijkova.

Osmi tekmovalni dan evropskih prvenstev je športnike prvič nekoliko bolj zmotil dež. Skorajda istočasno, kot se je začela kronometrska vožnja, je začelo deževati, vremenske razmere so tekmovalkam prizanesle vsaj na startu pri znamenitem muzeju transporta v Glasgowu.


Bujakova je se je na 32,3-kilometrsko traso, ki se je začela s strmim vzponom, zapeljala 22 minut za prvo na startu, ko je prečkala prvo merjenje časa, pa je bila v vodstvu. Enakomerno je odpeljala celotno dirko, ob prihodu v cilj je zabeležila tretji čas, do konca jo je prehitelo še pet kolesark.

Za Poljakinjo, ki od letos nastopa za Slovenijo, je dobro EP, v nedeljo je na cestni dirki zasedla 13. mesto. Svojega najboljša dosežka na EP ni zabeležila, saj je bila lani v dresu poljske reprezentance v kronometru šesta, z osmim mestom pa je prikolesarila do najboljšega rezultata slovenske ženske ekipe na prvenstvih stare celine.

Kolesarke so z današnjo vožnjo na čas končale EP v Glasgowu. Že danes pa začnejo moški. Ob 13. uri bodo nastopili v vožnji na čas, na startu ne bo Slovencev. Manjkali pa ne bodo v nedeljo, ko je na programu še cestna dirka, selektor Andrej Hauptman bo na Škotskem računal na Luko Mezgeca, Mateja Mohoriča, Boruta Božiča, Luko Pibernika, Marka Kumpa in Roka Korošca.

Značke: kolesarstvo, ep

Članki iz rubrike