Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.08.2018 20:48:12

PRIMOŽA ROGLIČA v Ljubljani pozdravila množica ljudi: Na klancih, s katerimi se borim, mislim tudi na vas!

Martin Metelko
Slovenski junak dirke Po Franciji Primož Roglič je po dolgem času spet v domovini.

Na poti do rodnega Zagorja se je ustavil v Ljubljani, kjer so mu Kolesarska zveza Slovenije (KZS), Mestna občina Ljubljana (MOL) in številni kolesarski navdušenci pripravili sprejem, ki se ga bo najbrž spominjal vse življenje.

"Počaščen sem, navdušen sem, upam, da bom še kdaj sem prišel pred toliko ljudi, upam, da to ni zadnjič. Zahvalil bi se za vso podporo, ki sem jo imel. Na klancih, s katerimi se borim, mislim tudi na vas, imam občutek, da se skupaj borimo. Hvala vam za vse," se je množici kolesarskih navdušencev pred ljubljansko Mestno hišo zahvalil Roglič, potem ko je iz rok podžupana in nekdanjega predsednika KZS Aleša Čerina v zahvalo za vse, kar je Slovencem v treh tednih Toura pripravil, dobil plaketo ljubljanskega zmaja.

897-24-roglic 2
Martin Metelko
Kolesarskemu asu se je zahvalil tudi predsednik KZS Tomaž Grm - Rogličevi partnerki in podaljšani roki Lori Klinc je tudi podaril šopek rož, od gostov pa je s svojim govorom navdušil veleposlanik Nizozemske Bart Twaalfhoven, ki se je Slovencu zahvalil tudi v imenu Nizozemske, njegova ekipa Lotto NL-Jumbo namreč prihaja iz dežele tulipanov.

"Uspeh je predvsem Primožev, a navdušil je tudi nas. Kakšna predstava, Primož je nizozemsko ekipo spet naredil veliko in mi smo mu za to hvaležni. Spominjam se lanskega intervjuja našega novinarja, v katerem je Primož dejal, da si želi postati le dober kolesar. A Primož, ti si enkraten, fenomenalen kolesar in še več od tega. Ti si v naših srcih," je dejal nizozemski veleposlanik.

Roglič se po Touru v domovino ni vrnil, saj je konec minulega tedna nastopil na dirki v San Sebastianu, kjer je nesrečno padel, a hujših poškodb, kljub vidnemu povoju na roki, ni utrpel. "Ni nič hujšega, bolečine imam, a bom že potrpel. T0 ni bil klasičen padec, več poškodb sem dobil, ker so me drugi kolesarji zadevali in padali name," je navijače razveselil Roglič, ki zdaj ne bo odšel na dopust, ampak se bo začel pripravljati na septembrsko svetovno prvenstvo, na katerem ima visoka pričakovanja tako v kronometru kot v cestni dirki.

897-24-roglic 3
Martin Metelko
A Toura, ki mu je prinesel spoštovanje, zaradi katerega se je v kolesarski karavani znebil sramežljivosti in tudi občutka manjvrednosti, ne bo pozabil. "Ko se je dirka končala, mi je bilo kar nekoliko žal. Imel sem občutek, da bi lahko še kaj naredil, počutil sem se odlično," po več kot 3000 kilometrov dolgem popotovanju po Franciji nad utrujenostjo ni tarnal Roglič. Čeprav ni imel maksimalne pomoči ekipe, jim tega ne zameri in zatrjuje, da je tudi ekipa na dobri poti, da v prihodnosti zabeleži še boljše rezultate.

Sprejem v Ljubljani zanj ni bil edini. Že jutri ga čaka srečanje z navijači tudi v njegovi občini, v Zagorju. Mnogi Zasavčani so ga pozdravili že v prestolnici, a v domačih krajih bo zagotovo še bolj veselo.

Članki iz rubrike