Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
4 28.07.2018 17:40:03

ZANIMIVA IZJAVA razočaranega Rogliča po koncu kronometra, ki razkriva razliko med moštvom Skya in Lottom

Roglič je bil vselej pozoren.
Profimedia
Primož Roglič je pred mikrofonom javne televizije razkril svoje razmišljanje o današnjem kronometru, ki se zanj ni izšel po željah.

Roglič je 20. etapo do Espelette končal na osmem mestu. Pred začetkom preizkušnje je bil Kisovčan eden glavnih favoritov za zmago na kronometru, toda na 31-kilometrski preizkušnji je Primož Roglič od samega začetka konstantno izgubljal proti trem največjim konkurentom. 

Ekipi RTV Slovenija je po koncu podal izjavo, v kateri je razkril marsikaj zanimivega, nekaj, kar nismo pričakovali. Predvsem kar se tiče ekipe in izgube časa na kronometrih.

"Če gledamo rezultatsko, se res ni izšlo po željah, drugače pa kaj naj rečem. Od sebe sem dal 110 odstotkov in to je vse, česar smo zmožni z ekipo v tem trenutku, zato si nimamo popolnoma nič za očitati."

Reporterja javne televizije Davida Črmelja je seveda zanimalo, kaj misli z ekipo v kronometru, ko pa je vozil sam. Kasneje pa je odgovoril še na vprašanje o ekipnem kronometru, kjer je moštvo LottoNL-Jumbo izgubilo ogromno časa. 

"To je bolj kot ne vprašanje materiala in tem, kar se uporablja. Je velika tehnologija v ozadju. Naša ekipa je že pet let ista, in če bi šel pet let nazaj, bi še skakal."

froome11
vszi



O izgubi časa na ekipnem kronometru pa: 


"Vem, saj zato govorim o stvareh, kjer ogromno časa zmečemo stran. Če tega ne bi bilo, bi lahko že letos zmagali Tour. Toda vsega ne moreš vedno imeti. Težave so zato, da se jih rešuje in zagotovo bomo to skušali storiti v prihodnje."

Seveda pa je na koncu kljub vidnem razočaranju na obrazu dejal, da je zadovoljen z letošnjim Tourom in tem, kar se je naučil. 

"Kot vsak kronometer, je to borba od starta do cilja. Nisem pa razočaran. Nihče si ni mislil, da bom na koncu četrti. Moramo biti realni in še to je preko glave, zato smo veseli v tem trenutku." 

roglic
vszi



"Res je, bil sem za tremi najboljšimi, končal sem za njimi. V veselje mi je dirkati z najboljšimi. Sigurno upaš, da se boš lahko boril z najboljšimi, to si vedno ponavljaš. Tu nekje so naše meje, tako mene kot ekipe. Verjamem, da bomo lahko v prihodnje boljši." 

Skratka, Roglič si želi več in bo v prihodnje zagotovo še bolj motiviran zaradi letošnjega razpleta. Z izjavami pa je dokazal tisto željo, ki ga je gnala že kot skakalca, da želi biti najboljši na svetu. Tokrat je bil četrti in že zelo blizu. V naslednjih letih je prostora navzgor tako še dovolj. 

Članki iz rubrike