Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku/STA
ku/STA
1 28.07.2018 08:09:30

Tega NE SMETE ZAMUDITI. Kdaj bo na cesti Roglič, kdaj konkurenti, kakšna so razmerja moči? Vse, kar morate vedeti o URI RESNICE

Profimedia
Kolesarje na dirki po Franciji danes čaka zahteven, 31-kilometrski gorski kronometer med Saint-Pee-sur-Nivellejem in Espelettejem, po katerem bo znan končni vrstni red pred nedeljsko paradno etapo v Parizu.

V lovu na etapno zmago bo znova Primož Roglič. Zmagovalec petkove 19. etape bo branil tretje mesto v skupnem seštevku in se skušal Tomu Dumoulinu približati na drugem mestu ter ga na njem tudi prehiteti.

"Mislim, da me bo jutri premagal na kronometru," je za nizozemske medije dejal drugouvrščeni NIzozemec, ki je tudi sam odličen kronometrist in zadnji svetovni prvak iz Bergna, kjer je za zlato premagal prav Rogliča. Tokrat se vsi v karavani nekako strinjajo, da je Roglič najbolje pripravljen v tretjem tednu Dirke po Franciji, s čimer je tudi prvi favorit za zmago na današnjem kronometru. 

dumoulin roglic
vszi

Po 19 etapah je v rumeni majici vodilnega Britanec Geraint Thomas, ki ima pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom dve minuti in pet sekund prednosti, pred Rogličem pa še 19 sekund več. Trinajst sekund za Zasavcem zaostaja branilec zmage na Touru Britanec Chris Froome.

Načrte jima bo skušal pokvariti Froome, ki prav tako velja za odličnega kronometrista, nenazadnje je bil na SP v Bergnu tretji. Toda Froome je imel že v zadnjih dneh velike težave s sledenjem obema favoritoma, zato bi utegnil biti bližje celo Geraint Thomas, ki je prav tako odličen kronometrist, v mladosti in v prvem delu kariere pa se je ukvarjal s kolesarstvom na stezi na velodromu.

geraint-thomas

Thomas ima bržčas dovolj veliko prednost, da bo v nedeljo na Elizejskih poljanah slavil svojo prvo skupno zmago na tritedenskih dirkah. 

Današnji vrstni red, kako se bodo pognali na 31-kilometrov dolgo stezo je že znan, Primož Roglič bo v boj z uro odšel natanko ob 16.25, Tom Dumoulin in Geraint Thomas pa takoj za njim. 

tour
letour

Razmerja na kronometrih so seveda po treh tednih dirkanja malce zahtevna za analizo, toda v vsej karieri so številke naslednje: Dumoulin je Frooma v vožnji na čas premagal devetkrat, medtem ko je Britanec dobil šest voženj na čas. Roglič pa se je proti Froomu pomeril sedemkrat in štirikrat slavil. Na drugi strani se je Roglič proti Dumoulinu prav tako pomeril sedemkrat, a je slavil trikrat, Nizozemec pa štirikrat. 

froome
Chris Froome bo tudi na Vuelti eden glavnih kandidatov za skupno zmago.
Reuters

-------------------

RAZMERJA MED BORCI ZA DRUGO MESTO

Dumoulin - Roglič .......... 4-3
Dumoulin - Froome ........ 9-6
Roglič - Froome .............. 4-3

-------------------

STARTNI ČASI NAJBOLJŠIH DESETIH

16.11 – Ilnur Zakarin (Rus)
16.13 – Nairo Quintana (Kol)
16.15 – Daniel Martin (Irs)
16.17 – Romain Bardet (Fra)
16.19 – Mikel Landa (Špa)
16.21 – Steven Kruijswijk (Niz)
16.23 – Chris Froome (VB)
16.25 – Primož Roglič (Slo)
16.27 – Tom Dumoulin (Niz)
16.29 – Geraint Thomas (VB)

Članki iz rubrike