Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.07.2018 15:14:20

Hud udarec za italijanskega kolesarskega zvezdnika: Zaradi posledic trka z gledalcem bo moral na operacijo

Profimedia
Italijanski kolesar Vincenzo Nibali, član moštva Bahrain-Merida, bo moral na perkutano vertebroplastiko desetega vretenca, ki ga je zlomil med 12. etapo dirke po Franciji na poti na Alpe d'Huez, poroča kolesarski portal cyclingnews.

Italijan upa, da bo operacija zmanjšala bolečine v hrbtu in mu dovolila, da bo v roku enega tedna po operaciji začel znova trenirati. Nastop na dirki po Španiji, ki se bo začela 25. avgusta, bo ključnega pomena, če bo želel voditi italijansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu, ki bo konec septembra v Innsbrucku.

Perkutana vertebroplastika pomeni, da mu bodo v poškodovano vretence vbrizgali kostni cement, s čimer naj bi naredili nekakšno notranjo opornico, ki bi stabilizirala kost in olajšala bolečine.



"Zdravniško osebje našega moštva se je posvetovalo z več specialisti. Po skrbnih in pazljivih preiskavah kolesarjevega zdravstvenega stanja in možnostih za okrevanje je moštvo skupaj z njim sprejelo odločitev za perkutano vertebroplastiko. Poseg bo kolesar opravil prihodnji teden v Italiji," je v izjavi za javnost povedal Emilio Magni, zdravnik moštva Bahrain-Merida.

Nibali trenutno okreva doma v Luganu, v Švici. Med hojo in treningom v bazenu ima oblečen poseben steznik, ki naj bi mu lajšal bolečine v hrbtu, so še zapisali pri cyclingnews.

Značke: kolesarstvo, tour

Članki iz rubrike