Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 25.07.2018 18:48:31

Pirmož Roglič: Ne morem napasti na vse ali nič!

Reuters
Primož Roglič še naprej navdušuje na Touru, po odlično odpeljani 17. etapi se je močno približal tretjemu mestu v skupnem seštevku.

Roglič je v cilj prišel kot četrti. "Seveda hočeš višje in višje. Razmišljamo samo o sebi. To je moja tretja tritedenska dirka, drugi Tour de France. Skušam se osredotočiti nase, se regenerirati in se pripeljati čim bolje do konca," je po koncu etape za RTV Slovenija povedal Roglič.

PRIMOŽ ROGLIČ po 17. etapi še bližje končnemu tretjemu mestu


"Vse sem skušal narediti, da bi se naredila razlika. Lahko sem zelo, zelo zadovoljen. Od sebe sem dal 110 odstotkov. Bilo je težko. Dejstvo je, da ima Sky zelo močne tekmovalce. Ne preostane ti drugega kot da poskušamo, ko ostanejo le najboljši," je nadaljeval 28-letni Zasavec.

"Od starta etape je bil zelo močan ritem. Na prvi klanec je še šlo, na drugega je šlo že bolj, na tretjega najhitreje. Poskusil sem že na začetku, ko sta napadla Quintana in Martin. Glavnina tiste, ki so zadaj skupno, spusti, ostalih ne. Treba je bilo počakati. Sem kar visoko v skupnem seštevku. A ne morem napasti na vse ali nič, ker sem kar visoko v skupnem seštevku in moram priti na vrh hriba," je še razložil Roglič in priznal, da je imel danes več moči kot v etapi na Alpe d'Huez in je veliko lažje zaključil dan.

Vsega 65-kilometrska etapa s kar 38,3 kilometra vožnje na klanec se je začela po vzoru avtomobilskih in motorističnih dirk, s startnimi položaji za najboljše. A ti na začetek posebej niso vplivali. Sky se je hitro postavil na čelo glavnine, z begom pa so poskusili številni. Med njimi je bil tudi nosilec pikčaste majice najboljšega na gorskih ciljih Julian Alaphilippe, ki je bil prvi na prvih dveh od treh vzponov dneva. Najdlje je bežal Estonec Tanel Kangert, ki se je moral predati 8,5 kilometra pred ciljem, ko sta se mimo njega odpeljala Quintana in Martin. Kolumbijec in Irec sta iz glavnine napadala kakšnih osem kilometrov nižje.

Drugi Slovenec na dirki Kristijan Koren je bil danes 133., skupno je 97.

Kolesarje v četrtek čaka 171 kilometrov med Trie-sur-Baisejem in Paujem. Zadnjič pred Parizom naj bi se udarili sprinterji.

Članki iz rubrike