tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 19.07.2018 22:48:36

Nibali po padcu že končal Tour

Profimedia
Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Italijan Vincenzo Nibali je že končal letošnji Tour, saj je ob današnjem trku in padcu v 12. etapi utrpel močan udarec v hrbet, zdravniški pregledi pa so potrdili zlomljena vretenca.

Po smoli Nibalija je slovenski šampion Primož Roglič pridobil eno mesto v skupnem seštevku. Zdaj je četrti, pred njim so le Britanca Geraint Thomas in Chris Froome ter Nizozemec Tom Dumoulin.

"Vrnil sem se v hotel. Na žalost rezultati zdravniških pregledov niso dobri, potrjen je zlom vretenc. Jutri se bom vrnil domov, kjer me čaka okrevanje. Hvala za lepe želje. Se vidimo naslednjič," je na Twitterju zapisal Nibali.


Nibali naj bi v današnji etapi v zadnjih kilometrih trčil z policistom na motorju in se znašel na tleh. Navkljub bolečinam se je hitro usedel na kolo in nadaljeval etapo, zraven pa potegnil Rogliča, s katerim sta čez ciljno črto prišla kot šesti in sedmi.

"Bardet je imel pred nami 10 sekund prednosti, vozili smo se med motoristi. Cesta se je postala ožja, blizu sta bila dva motorista. Chris Froome je pospešil, jaz sem mu sledil. Kar naenkrat je upočasnil in znašel sem se na tleh. Do padca sem se počutil dobro, verjel sem, da imam možnosti. Škoda, da se je to zgodilo. Takšne stvari se dogajajo, če je na cesti veliko ljudi," je po etapi pojasnil Nibali in se kmalu za tem odpravil v bolnišnico na preglede.

Zmagovalec etape in skupno vodilni Geraint Thomas pa je o dogodku povedal: "Bil sem za Nibalijem, toda nisem videl, da bi zadel koga od gledalcev. Zapeljal sem čez njegovo zadnje kolo in se rešil. Ni lepo videti padca, verjetno bi se Nibali boril za etapno zmago, če ne bi padel. K sreči smo dobro."

Značke: kolesarstvo, tour, nibali

Članki iz rubrike