stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 19.07.2018 21:35:22

Nibali po padcu morda že končal Tour

Profimedia
Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Italijan Vincenzo Nibali je morda že končal letošnji Tour, saj je ob današnjem trku in padcu v 12. etapi utrpel močan udarec v hrbet, sumijo pa na zlom vretenca, zaradi česar so zvezdnika Bahrain-Meride s cilja odpeljali v bolnišnico na dodatne preglede.

Če bo Nibali res predčasno končal Tour de France, potem bo slovenski šampion Primož Roglič pridobil eno mesto v skupnem seštevku, saj je Italijan po 12. etapah četrti.

Nibali naj bi v današnji etapi v zadnjih kilometrih trčil z policistom na motorju in se znašel na tleh. Navkljub bolečinam se je hitro usedel na kolo in nadaljeval etapo, zraven pa potegnil Rogliča, s katerim sta čez ciljno črto prišla kot šesti in sedmi.



"Bardet je imel pred nami 10 sekund prednosti, vozili smo se med motoristi. Cesta se je postala ožja, blizu sta bila dva motorista. Chris Froome je pospešil, jaz sem mu sledil. Kar naenkrat je upočasnil in znašel sem se na tleh. Do padca sem se počutil dobro, verjel sem, da imam možnosti. Škoda, da se je to zgodilo. Takšne stvari se dogajajo, če je na cesti veliko ljudi," je po etapi pojasnil Nibali in se kmalu za tem odpravil v bolnišnico na preglede.

Zmagovalec etape in skupno vodilni Geraint Thomas pa je o dogodku povedal: "Bil sem za Nibalijem, toda nisem videl, da bi zadel koga od gledalcev. Zapeljal sem čez njegovo zadnje kolo in se rešil. Ni lepo videti padca, verjetno bi se Nibali boril za etapno zmago, če ne bi padel. K sreči smo dobro."

Značke: kolesarstvo, tour, nibali

Članki iz rubrike