Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 17.07.2018 07:55:23

V Alpah se začenja peklenski del Toura, Roglič lovi etapno zmago

alesfevzer.com
Kolesarji na dirki po Franciji so premagali devet od 21 etap in za nabiranje novih moči izkoristili prvi prosti ponedeljek, zdaj pa jih čakata dva tedna trpljenja v precej razgibanih etapah. Z vsemi pastmi prvega tedna se je zelo uspešno boril tudi slovenski up Primož Roglič, ki je 13. v skupnem seštevku in bo v Alpe krenil v družbi najboljših.

Roglič, kolesar nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo, po devetih etapah za nosilcem rumene majice, Belgijcem Gregom van Avermaetom, zaostaja minuto in 57 sekund.


Bržčas bo današnja etapa med Annecyjem in Le Grand-Bornandom s petimi vzponi dala novega vodilnega v skupnem seštevku, lahko pa tudi na novo premeša karte med najboljšimi kolesarji v vožnji navkreber. Za Rogličem so v skupnem seštevku Nizozemec Tom Dumoulin, njegov moštveni kapetan Nizozemec Steven Kruijswijk, francoski adut Romain Bardet, Kolumbijca Nairo Quintana in Rigoberto Uran ter Irec Daniel Martin, ki bodo skušali čim prej zmanjšati zaostanek za najboljšimi in se prebiti čim višje.

Kolesarski poznavalci so pred začetkom Toura etape po prvem prostem dnevu poimenovali kar drugo dejanje francoske pentlje. V torek, sredo in četrtek bodo zahtevne alpske etape, ki naj bi ustrezale tudi Rogliču, predvsem četrtkova s ciljem na Alpe d'Huez bi lahko bila zanimiva za nov poskus Zasavca za nov lov na etapno zmago. Nič lažje pa ne bo kolesarjem v nadaljevanju.

Članki iz rubrike