mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.07.2018 17:50:44

BMC v sezoni 2019 skupaj s Tratnikovim CCC-jem

Reuters
Kolesarska ekipa BMC je med današnjim prostim dnem na dirki po Franciji sporočila, da se bo v novi sezoni združila s poljsko zasedbo CCC Sprandi Polkowice, v kateri v tem letu uspešno nastopa Slovenec Jan Tratnik.

BMC bo na ta način rešil svoj obstoj. Prvi je novo pogodbo podpisal Belgijec Greg van Avermaet, trenutno vodilni kolesar Toura.

Že spomladi je postalo jasno, da se proizvajalec koles BMC umika iz istoimenske ekipe. Nekateri zvezdniki so takoj poiskali nove sredine, čeprav je vodja ekipe Jim Ochowicz obljubljal, da bo poiskal rešitev. Richie Porte in Rohan Dennis sta za vsak primer že poiskala nove sredine, Ochowitz pa je danes le razkril rešitev: BMC se bo združil s CCC Sprandi Polkowicami.

tratnik
ccc


Čeprav imena nove ekipe še ni razkril, je jasno, da bo prvi mož nove zasedbe Greg van Avermaet, ekipa bo osredotočena na enodnevne dirke, dirkanje na skupno razvrstitev ne bo v ospredju.

"Ekipa bo grajena okrog Grega. Izgledali bomo povsem drugače, bomo v oranžnih barvah, ime bo povsem drugačno. Imeli bomo licenco za svetovno serijo," je pojasnil Ochowitz in dodal, da združitev ne pomeni, da bodo pomešani trenutni kolesarji BMC-ja in CCC-ja, ampak bo šlo za povsem novo zasedbo. Prav tako še ni razkril, na katerih kolesih bodo kolesarji tekmovali.

"Lahko razkrijemo, da je Greg van Avermaet podaljšal pogodbo. Videli smo, da se je Greg razvil v enega najboljših kolesarjev na svetu in zelo zadovoljni smo, da bo naš glavni zvezdnik. Pred nami so zahtevni meseci, saj moramo začeti načrtovati naslednjo sezono," je še dejal Ochowitz.

"Ekipo lahko zgradimo okrog mene. Sem vse starejši, ampak moje ambicije niso nič manjše. Zelo sem vesel. Komaj čakam naslednje dirke," pa je dodal van Avermaet.

porte



Slovencu v dresu CCC-ja Janu Tratniku se sicer pogodba izteče to sezono. Vprašanje je, ali bo Idrijčan v podpis dobil novo pogodbo in ali ga zanima dirkanje na enodnevnih preizkušnjah. Zanj naj bi se sicer po zelo dobri prvi polovici sezone zanimalo kar nekaj ekip.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike