sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 28.06.2018 15:32:29

Olimpijska prvakinja po hudi nesreči v stabilnem stanju

Nemka Kristina Vogel, olimpijska prvakinja v kolesarskem sprintu na velodromu z iger v Riu de Janeiru, ki je bila po torkovi nesreči na treningu pred veliko nagrado Nemčije v Cottbusu zaradi več poškodb hrbtenice operirana v Berlinu, je v stabilnem stanju v bolnišnici, je povedal trener reprezentance Detlef Uibel.

Zahtevna operacija je trajala več ur v noči na sredo. Sedemindvajsetletna kolesarka se je zaletela v članico nizozemske mladinske ekipe.

"Po prvi večji operaciji hrbtenice je v stabilnem stanju. Toda njene poškodbe hrbtenice so zelo hude. Ko razmišljamo o njej ... nikoli ne obupaj!!!" je Uibel zapisal na Facebook.



Voglova je bila pred devetimi leti že udeležena v nesreči, ko jo je med treningom pri njenem domu zadel minibus ter je bila dva dni v umetni komi. Takrat je utrpela zlom vretenca, čeljusti in več zlomov rok in zapestja.

Po poškodbi se je vrnila na steze ter osvojila 11 naslovov svetovne prvakinje v ekipnih in posamičnih sprinterskih preizkušnjah ter v keirinu. Na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu je osvojila zlato v ekipnem sprintu, štiri leta kasneje je osvojila še najžlahtnejše odličje v posamičnem sprintu na velodromu.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike