andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 19.06.2018 11:00:12

URADNO: Roglič odhaja a slovito dirko Po Franciji, napovedi pa zelo optimistične!

alesfevzer.com
Nizozemska kolesarska ekipa LottoNL-Jumbo je kot prva potrdila osmerico kolesarjev, ki bodo nastopili na julijski dirki po Franciji. V postavi za sloviti Tour de France je pričakovano tudi zmagovalec dirke po Sloveniji, Primož Roglič.

Rumeno-črn dres nizozemske ekipe bodo na Touru, ki se bo začel 7. julija, poleg slovenskega šampiona Rogliča, letos zmagovalca dirk po Sloveniji, Baskiji in Romandiji v skupnem seštevku, ki je lani na francoski pentlji kot prvi Slovenec dobil eno od etap, nosili še Nizozemci Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Timo Roosen, Antwan Tolhoek in Dylan Groenewegen, Nemec Paul Martens, Norvežan Amund Grondahl Jansen.

Kapetan ekipe bo 31-letni Kruijswijk, Roglič bo lovil etapne uspehe, prvi sprinter pa bo Groenewegen, zmagovalec etape v Rogaški Slatini in lanske zadnje etape na Elizejskih poljanah.



Čeprav je Roglič ob nedeljskem zmagoslavju v Novem mestu slovenskim medijem razlagal, da ne bo dirkal na skupno razvrstitev, ga strokovnjaki vidijo kot kolesarja, ki bi se lahko boril vsaj za prvo deseterico. Priznani kolesarski portal Cyclingnews pa ga uvršča med tekmovalce, ki se bodo borili za prvo peterico ali celo zmagovalni oder.

Bržčas bosta na dirki po Franciji nastopila še dva Slovenca. Luka Mezgec računa, da bo zadnji mož v sprinterskem vlaku mladega avstralskega zvezdnika Caleba Ewana, Kristijan Koren pa naj bi bil eden od pomočnikov Italijana Vincenza Nibalija v napadu na najvišja mesta.

Članki iz rubrike