mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.06.2018 08:29:08

VELIKA NEDELJA: Rogliča le še 21,5 kilometra loči do skupne zmage

alesfevzer.com
Pred kolesarji na dirki Po Sloveniji je le še današnja 21,5 kilometra dolga vožnja na čas med Trebnjem in Novim mestom. Kot zadnji se bo na progo podal Primož Roglič, ki bo skušal potrditi prednost in osvojiti drugo končno zmago na slovenski pentlji. Med favoriti za etapno zmago bo tudi novi državni prvak v uri resnice Jan Tratnik.

Osemindvajsetletni Zasavec, aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas, velja za prvega favorita kronometra med Trebnjem in Novim mestom, bržčas mu lahko le izjemno slab dan ali pa tehnična okvara odnese končno zmago. Če bo uspešen, bo dirko Po Sloveniji dobil drugič, prvič jo je leta 2015 še v dresu Adrie Mobila.

"Bomo videli. Zadnji kronometer sem odpeljal na dirki po Baskiji, mesec in pol, dva nazaj. Imel sem poškodovan komolec, nisem treniral. Bomo videli, bo še zanimivo," je nekoliko skrivnosten Roglič, ki pa ima vseeno lepo prednost pred zasledovalci.


Branil bo 33 sekund prednosti pred drugim Kolumbijcem Rigobertom Uranom in 43 sekund pred Poljakom Rafalom Majko, lanskim zmagovalcem.

Po štirih dneh dirkanja so v igri za visoka mesta v skupnem seštevku še trije Slovenci. Matej Mohorič je peti, za Rogličem zaostaja 52 sekund. Sedmi je Tadej Pogačar, ki za Rogličem zaostaja eno minuto, osmi pa je Janez Brajkovič, minuto in sedem sekund znaša njegov zaostanek za skupno vodilnim.

Pogačar bo v vožnji na čas skušal nadoknaditi tri sekunde zaostanka za Avstralcem Michaelom Storerjem, s katerim se bori za belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Članki iz rubrike