Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.06.2018 16:50:23

Rogliču kraljevska etapa in vodstvo na dirki po Sloveniji

alesfevzer.com
Slovenski kolesar Primož Roglič je zmagovalec današnje 4., kraljevske etape kolesarske dirke po Sloveniji med Ljubljano in Kamnikom, dolge 155 km. Z zmago je Roglič prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Roglič je slovenskemu kolesarstvu danes priboril tudi jubilejno 50. etapno zmago na dirki Po Sloveniji.

"Kje, daleč od tega. Jutri je nov dan, nova dirka. Treba bo ogromno osredotočenosti, treba bo oddelati po najboljših močeh," se je v Kamniku, le nekaj minut po zmagi v kraljevski etapi, na zadnje dejanje dirke Po Sloveniji ozrl Roglič.

Osemindvajsetletni Zasavec, aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas, velja za prvega favorita kronometra med Trebnjem in Novim mestom, bržčas mu lahko le izjemno slab dan ali pa tehnična okvara odnese končno zmago. Če bo uspešen, bo dirko Po Sloveniji dobil drugič, prvič jo je leta 2015 še v dresu Adrie Mobila.

"Bomo videli. Zadnji kronometer sem odpeljal na dirki po Baskiji, mesec in pol, dva nazaj. Imel sem poškodovan komolec, nisem treniral. Bomo videli, bo še zanimivo," je nekoliko skrivnosten Roglič, ki pa ima vseeno lepo prednost pred zasledovalci.

Branil bo 32 sekund prednosti pred drugim Kolumbijcem Rigobertom Uranom in 42 sekund pred Poljakom Rafalom Majko, lanskim zmagovalcem.

Po štirih dneh dirkanja so v igri za visoka mesta v skupnem seštevku še trije Slovenci. Matej Mohorič je peti, za Rogličem zaostaja 51 sekund. Sedmi je Tadej Pogačar, ki za Rogličem zaostaja 59 sekund, osmi pa je Janez Brajkovič, minuto in šest sekund znaša njegov zaostanek za skupno vodilnim.

Pogačar bo v vožnji na čas skušal nadoknaditi tri sekunde zaostanka za Avstralcem Michaelom Storerjem, s katerim se bori za belo majico najboljšega mladega kolesarja.

"Nisem preveč samozavesten. Mislim, da si lahko izborim belo majico," je bil kratek Pogačar, ki je sicer na nedavnem državnem prvenstvu osvojil drugo mesto.

Visoke cilje v vožnji na čas pa ima Jan Tratnik. Čeprav se mu v štirih etapah še ni izšlo, da bi opozoril nase, upa, da bo nedelja njegov dan. "Upam, da bom jutri dobro zaključil. Motivacije je ogromno. Po tihem upam na zmago ali pa vsaj na top 3," napoveduje Tratnik, lani deseti na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas.

Ob tem je pojasnil še, da je od domače dirke pričakoval več. "Včeraj sem šel na rezultat. Na klanec sem se kar tresel. Nekaj je bilo narobe. Izgubil sem čas, zato nisem videl smisla, da bi se danes boril za 20., 30. mesto. Prihranil sem nekaj moči in upam, da bo jutri čim bolje," je pojasnil Idrijčan.

Članki iz rubrike