dragojevic Odkrito.si

Življenjska drama Doris Dragović

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 16. januarja

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni dovolila, da bi to izvedeli takoj!

snežne razmere, avstria, plazovi Svet24.si

Nova smrtna žrtev: 24-letnika odneslo 100 metrov ...

kate william Svet24.si

Zaradi tega bosta William in Kate izgubila svoj ...

Kim Kardashian Najstnica.si

Kim priznala, da pričakuje novega

Vid Valic Njena.si

Vid Valič spregovoril o materinem raku

STA
STA
0 12.06.2018 18:38:21

Uran, Majka, Cavendish in Kittel kot glavnega favorita izpostavljajo Rogliča

STA
Čeprav bodo v sredo ob 13.25 v Lendavi na startu 25. dirke Po Sloveniji številni zvezdniki kolesarstva, vsi v vlogo prvega favorita za končno zmago postavljajo Primoža Rogliča. Mark Cavendish in Marcel Kittel se veselita sprinterskih obračunov, Rafal Majka in Rigoberto Uran boja s slovenskim asom, vsi pa si želijo čim boljše priprave na Tour.

Dirka Po Sloveniji bo peterici kolesarjev, ki so jih prireditelji povabili na današnjo novinarsko konferenco, služila kot zadnji test pripravljenosti na julijsko dirko po Franciji.

Na startnem seznamu so številni odlični kolesarji, v boju za generalno razvrstitev so glavni favoriti Roglič, Kolumbijec Uran in Poljak Majka, za sprintersko slavo Nemec Kittel, Britanec Cavendish, Avstralec Caleb Ewan in Nizozemec Dylan Groenewegen ...

Lani se je skupne zmage veselil Majka, ki tako kot lani pričakuje dobro dirko. "Z ekipo prihajamo s trening kampa v Sierri Nevadi. Prišli smo brez počitka. Trenirali smo dobro, želim si nadaljevanja tega procesa v Sloveniji. Želim si tudi rezultata. Prišli smo z dobrimi kolesarji, tu je Davide Formolo, ki je bil 10. na Giru," je dejal Majka, ki je za glavnega favorita izpostavil Rogliča.Tudi Uran, lani drugi za Touru, je v vlogo favorita postavil Rogliča. Priljubljeni Kolumbijec je na novinarsko konferenco prišel z zamudo in neposredno s treninga, takoj pa je poskrbel za dobro voljo in smeh. "Vesel sem, da sem tu. To bo moja priprava pred Tourom. Švica je zame predolga, na Dauphineju je hladno, zato sem tu. Težko bo zmagati, ker imate Primoža. Mogoče bi si želel etapne zmage, ampak tu je Primož. Pet etap je ravno dovolj. Tour jih ima 21, to je že preveč," je povedal Uran.

Roglič je vesel, da bo lahko dirkal pred domačimi gledalci, lovil pa bo svojo drugo končno zmago na slovenski pentlji in tretjo letos. "Kot so vsi rekli, sem favorit. Vsi začnemo z ničle, nimam nobene prednosti. Velika bitka bo od prve do zadnje etape. Veselim se. Tudi meni dirka služi kot priprava na Tour. Bo zadnji test, da vidim, kaj še moram izboljšati," je dejal.

Glavna sprinterska zvezdnika bosta Cavendish s 146 profesionalnimi zmagami in naslovom svetovnega prvaka ter Kittel, bržčas najboljši sprinter letošnje sezone. Oba se veselita, da se je v Sloveniji zbrala tako močna zasedba najhitrejših kolesarjev, saj bosta dobila odgovore, kako sta pripravljena pred Tourom. Kot največja tekmeca se kažeta Groenewegen in Ewan, svoje računice ima tudi Italijan Sacha Modolo ter številni drugi kolesarji.

Galerija

Članki iz rubrike