Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.06.2018 19:00:44

Saganu druga etapa dirke po Švici

Profimedia
Trikratni zaporedni svetovni prvak Slovak Peter Sagan je bil najhitrejši v drugi, 155 kilometrov dolgi krožni etapi dirke po Švici s startom in ciljem v Fraunfeldu. Kolesar ekipe Bora Hansgrohe je imel v zaključku več moči od Kolumbijca Fernanda Gavirie in Avstralca Nathana Haasa.

Skupno vodstvo je zadržal domačin Stefan Küng, kolesar vekipe BMC Racing team, ki je dobila kronometer. Švicar ima v skupnem seštevku tri sekunde prednosti pred moštvenim kolegom in olimpijskim prvakom Belgijcem Gregom van Avermaetom. Sagan se je po zaslugi bonifikacijskih sekund prebil na peto mesto, zaostaja pa 20 sekund.


Zaradi konfiguracije proge so strokovnjaki skupinski sprint pričakovali, a proga je bila ravno dovolj zahtevna, da nekateri sprinterji napadov v zadnjem delu dirke niso zdržali. Tako sta v boju za skupno zmago predčasno odpadla Nemec Marcel Kittel in Norvežan Alexander Kristoff.

Od Slovencev sta z glavnino, ki je štela 61 kolesarjev, v cilj prišla tudi branilec zmage, slovenski kolesar Katjuše Simon Špilak, in njegov rojak pri ekipi Bahrain Meride Kristijan Koren, zaostal pa je Jan Polanc (UAE Emirates). Koren je v skupnem seštevku z zaostankom 39 sekund na 25., Špilak pa z zaostankom 49 na 28. mestu.

Značke: kolesarstvo, švica

Članki iz rubrike