Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 10.06.2018 20:45:29

Monika Hrastnik do novega mejnika slovenskega spusta z gorskimi kolesi

Aktualna evropska in slovenska prvakinja v spustu z gorskimi kolesi Monika Hrastnik je na tretjem svetovnem pokalu sezone v avstrijskem Leogangu postavila nov mejnik. S četrtim mestom je kot prva med Slovenci stopila na zmagovalni oder. Zmagala je Britanka Rachel Atherton.

Hrastnikova, sicer članica Črnega trna, je bila četrta že v sobotnih kvalifikacijah, enak rezultat pa je dosegla tudi v današnjem finalu.

Zmage se je v Leogangu veselila Britanka Rachel Atherton, ki je za 0,638 sekunde ugnala Francozinjo Nicole Myriam in za 3,977 sekunde Avstralko Tracey Hannah. Hrastnikova je na koncu zaostala 8,456 sekunde.

Ko se je po progi spustila še zadnja tekmovalka, je bila sicer Hrastnikova na petem mestu, a so kmalu za tem diskvalificirali Britanko Tahnee Seagrave, prvotno sicer tretjo, ki je naredila napako v zgornjem delu proge in zapeljala izven označene proge. Mozirjanka je tako napredovala eno mesto, v vsakem primeru pa bi stala na zmagovalnem odru, saj v gorsko kolesarskem svetovnem pokalu na koncu nanj stopi pet najboljših.


"Včeraj sem naredila dve veliki napaki, ampak je bila vožnja bolj tekoča. Danes sem bila bolj pod pritiskom. Vse je bilo težje. Naredila sem nekaj malih napak, ampak na taki progi brez napak ne gre. Zelo sem vesela," je črto pod dirkaški konec tedna potegnila Hrastnikova in nadaljevala: "Napredujem. Bolje je, da kar ne skočim rezultatsko navzgor. Če bo tako na vsaki tekmi, bo super."

Mozirjanka je vpisala svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu, pa tudi najboljšega slovenskega vseh časov v moški in ženski konkurenci. "Zelo sem ponosna na to, sploh glede na to, da nisem v profesionalni ekipi. Sem v ekipi, v kateri vsi delajo, ker jim je to 'fajn', ne da bi bili za to plačani," je zaključila Hrastnikova, ki je pred tremi dnevi dopolnila 24 let.

Po treh od sedmih dirk svetovnega pokala je v skupnem vodstvu Nicolova s 610 točkami. Hrastnikova je sedma s 306.

Med moškimi je slavil Francoz Amaury Pierron. Slovencev v finalih ni bilo.

Članki iz rubrike