stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 09.06.2018 16:40:48

Bilbau šesta etapa, Thomas ostaja skupno vodilni

Reuters
Španski kolesar Pello Bilbao, člane ekipe Astana, je zmagovalec šeste etape dirke kriterij Dauphine, ki se je po 110 kilometrih končala z zaključnim vzponom na La Rosiere Espace San Bernardo. Drugi je bil skupno vodilni Britanec Geraint Thomas iz Skya. Pred zadnjo etapo ima Thomas eno minuto in 29 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem.

Thomas je v etapi zasedel drugo mesto, za Bilbaom je zaostal 21 sekund, še dve sekundi več je zaostal Irec Daniel Martin, najboljši v petkovi etapi.

Današnja etapa se je začela razpletati v zadnjih 15 kilometrov. Takrat so se začeli vrstiti napadi med ubežniki in v glavnini. Bilbao, šesti z letošnje dirke po Italiji, je sam spredaj ostal osem kilometrov pred koncem. Čeprav so se za njim podali Thomas, Yates, Bardet in Martin - slednji je največ časa narekoval ritem - je Bilbao dobro razporedil moči in v svojem tempu dosegel cilj.

"Težko je po Giru, ki je bil letos posebej težek. Danes sem bil motiviran, saj sem imel včeraj težek dan. Najpomembnejša je bila glava. Če se želiš boriti, je vse možno," je po etapi povedal Bilbao in potrdil, da ga na prihajajoči dirki po Franciji ne bo: "Želim si le na počitnice."



V skupnem seštevku ima Thomas 1:29 minute prednosti pred rojakom Adamom Yatesom. Na tretjem mestu je Francoz Romain Bardet, ki zaostaja 2:01 minute.

Edini Slovenec na dirki Luka Pibernik, član Bahrain-Meride, je bil danes 113., zaostal je 31 minut in 40 sekund. Skupno je 113.

Do konca dirke je še ena zahtevna etapa. V nedeljo kolesarje čaka 129 kilometrov med Moutiersom in Saint-Gervaisom Mont Blancom.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike