mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.06.2018 17:36:59

Martinu etapa, Thomasu skupno vodstvu na kriteriju Dauphine

Irec Daniel Martin, kolesar ekipe UAE Emirates, je zmagovalec 130,5 kilometra dolge pete etape dirke kriterij Dauphine. Štiri sekunde na ciljnem vzponu na Valmorelu zaostal Britanec Geraint Thomas, ki je novi vodilni.

Tretje mesto v etapi je zasedel še en Britanec, Adam Yates je zaostal 15 sekund.

Martin je le prišel do tako želene in pričakovane zmage v dresu UAE Emirates. Poskusil je že v četrtek, a ga je v sprintu premagal Francoz Julian Alaphilippe. Danes se je za napad odločil dobre tri kilometre pred koncem etape, si prikolesaril 15 sekund prednosti, ki so mu na koncu zadoščale, čeprav se je v zadnjem kilometru v lov za njim podal Thomas. Kolesar ekipe Sky je ob pospeševanju s seboj potegnil še Francoza Romaina Bardeta, ki pa je po nekaj deset metrih omagal. Thomas se je Martinu povsem približal, a mu je zmanjkalo metrov, da bi ga lahko pošteno ogrozil.


Po šestih dneh dirkanja je v rumeni majici vodilnega Thomas, ki ima pred prvim zasledovalcem, Italijanom Damianom Carusom eno minuto in devet sekund prednosti. Toliko na tretjem mestu zaostaja tudi Italijan Gianni Moscon, še en kolesar Skyja, ki je danes kolesaril kot skupno vodilni.

Edini Slovenec na dirki Luka Pibernik, član Bahrain-Meride, je prišel čez ciljno črto na 105. mestu in z zaostankom 15:27 minute. Skupno je 114.

V soboto kolesarje čaka 110 kilometrov dolga etapa med Frontenexom in La Rosiere Espace San Bernardom, cilj pa bo znova navkreber.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike