favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.06.2018 18:40:40

Impeyju prva etapa kriterija Dauphine, Kwiatkowski ostaja vodilni

Reuters
Etienne, 04. junija (STA) - Južnoafriški kolesar Daryl Impey je zmagovalec prve etape dirke kriterij Dauphine. Član ekipe Mitchelton-Scott, ki bo prihodnji teden nastopil tudi na dirki Po Sloveniji, je bil najmočnejši v sprintu preizkušnje, ki se je po po 179 kilometrih končala v Saint-Just-Saint-Rambertu. Poljak Michal Kwiatkowski je zadržal rumeno majico vodilnega.

Drugi v etapi je bil Francoz Julian Alaphilippe, tretji pa Nemec Pascal Ackermann.

V razgibani etapi s sedmimi kategoriziranimi vzponi, od tega je bil najzahtevnejši ob začetku dneva druge kategorije, so sprva srečo poskusili trije ubežniki, zadnja dva je glavnina ujela 11 kilometrov pred koncem. Šest kilometrov kasneje, ko se je cesta rahlo postavila navkreber, so se začeli vrstiti napadi, ki pa niso obrodili sadov. Na koncu je prišlo do sprinta skupine favoritov, prepričljivo najmočnejši je bil Impey.


Zmagovalec nedeljskega prologa Kwiatkowski, danes peti, je obdržal rumeno majico. Po dveh dneh dirkanja ima dve sekundi prednosti pred Impeyjem na drugem in tri pred Italijanom Giannijem Mosconom na tretjem mestu.

Edini Slovenec na dirki Luka Pibernik, član Bahrain-Meride, je do cilja prišel na 148. mestu z zaostankom osmih minut in 52 sekund. Skupno je 148.

Kolesarje v torek čaka etapa med Montbrisonom in Belleville en Beaujolaisom, dolga bo 180,5 kilometra, v drugi polovici jih čakajo štirje vzponi tretje kategorije in en četrte.

Značke: kolesarstvo, francija

Članki iz rubrike