atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.05.2018 10:32:31

Bole se z Japonske vrača z dvema etapnima zmagama in modro majico

Grega Bole
Profimedia
Slovenski kolesar Grega Bole se z osemdnevne dirke po Japonski vrača z dvema etapnima zmagama in modro majico najboljšega po točkah. Kolesar ekipe Bahrain-Merida je v zadnji etapi v Tokiu končal na 13. mestu, najboljši Slovenec je bil tokrat njegov moštveni kolega David Per na desetem mestu, etapno zmago pa je slavil Martin Laas iz Estonije.

Bole v osmih dneh dirkanja na Japonskem ni bil nikoli slabši kot 13. Začel je s sedmim mestom v prologu, nato je bil drugi v prvi etapi, s to uvrstitvijo je tudi prevzel skupno vodstvo.

V drugi etapi je prvič slavil in še povečal prednost v skupni razvrstitvi. Sledilo je sedmo mesto, po peti etapi pa je ostal brez majice najboljšega, saj so mu načrte prekrižali ubežniki, Gorenjec pa je dobil sprint zasledovalcev.


Drugo etapno zmago in 18. med profesionalci je proslavil v sedmi etapi, ki je bila najbolj razgibana med vsemi, za mnoge celo kraljevska.

V skupnem seštevku je Bole zasedel peto mesto, prvi je bil Španec Marcos Garcia. Per je končal na 33. mestu. Bole se domov vrača še z modro majico najboljšega po točkah.

"Zadovoljen sem s svojimi predstavami in rezultati. Delovali smo zelo dobro. Manjkal nam je Yukiya Arashiro, ki se je vmes poškodoval, mogoče bi z njim naredili še kaj več," je črto pod dirko po Japonski potegnil Bole.

Značke: kolesarstvo, japonska

Članki iz rubrike