reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.05.2018 19:57:46

Schachmannu 18. etapa, Yates prvič popustil

Profimedia
Nemški kolesar Maximilian Schachmann, član ekipe Quick-Step Floors, je zmagovalec prve alpske etape dirke po Italiji, ki se je po 196 kilometrih končala z zaključnim vzponom v Prato Nevoso. Tudi po 18. etapi v vodstvu ostaja Britanec Simon Yates, ki je izgubil 28 sekund v primerjavi z njegovim najbližjim zasledovalcem Nizozemcem Tomom Dumoulinom.

Drugi v etapi je bil Španec Ruben Plaza, tretji pa Italijan Matteo Cattaneo. Skupaj s Schachmannom, ki je dosegel največji uspeh v karieri, so bili člani 12-članske ubežne skupine, ki je bežala ves dan, imela pa je več kot 16 minut prednosti.

Že več kot 80 kilometrov pred ciljem je bilo jasno, da glavnina s skupno vodilnim Yatesom danes ne bo na vsak način lovila ubežnikov, med katerimi ni bilo nobenega kolesarja, ki bi bil nevaren za generalno razvrstitev.


Ko so se prvi trije kolesarji udarili za etapno zmago, se je razredčena skupina favoritov med seboj udarila za sekunde. Prvi je poskusil Nizozemec Wout Poels, ki lovi mesto v prvi deseterici, kmalu za njim sta skočila še najboljša mlada kolesarja, Ekvadorec Richard Carapaz in Kolumbijec Miguel Angel Lopez. Močnejši je bil slednji, ki je šel v lov za čim boljšim rezultatom.

V zadnjih dveh kilometrih etape se je za napad odločil Nizozemec Tom Dumoulin, drugi v skupnem seštevku, vendar sta na njegovo pospeševanje brez težav odgovorila vodilni Yates in tretji Italijan Domencio Pozzovivo. Kmalu za tem je svojo srečo preizkusil še Britanec Chris Froome. Dumoulin in Pozzovivo sta mu lahko sledila, Yates pa je prvič na letošnjem Giru zaostal.

Pozzovivo je čez ciljno črto popeljal Dumoulina in Frooma, Nizozemec pa je v primerjavi z Yatesom pridobil 28 sekund. Zdaj ju loči 28 sekund.

Značke: kolesarstvo, giro, italija

Članki iz rubrike