sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 29.04.2018 15:03:34

PriMOŽ za velike dirke! Rogla ekspres do novega mejnika!

twitter
Slovenski kolesar Primož Roglič je končni zmagovalec dirke svetovne serije po Romandiji. To je Rogličeva druga skupna zmaga v letošnji sezoni, pred tremi tedni je bil najboljši na dirki po Baskiji. V zadnji etapi slavil Nemec Pascal Ackermann, Roglič je prišel v cilj v Ženevi v glavnini.

Roglič ima na dirkah svetovne serije zdaj dve skupni zmagi. Eno več od 28-letnega Zasavca ima Simon Špilak, ki je leta 2010 dobil dirko po Romandiji, v letih 2015 in 2017 je bil najboljši na dirki po Švici. Leta 2010, le nekaj tednov po Špilakovem uspehu na Romandiji, je Janez Brajkovič postal končni zmagovalec kriterija Dauphine. Vsi so zmagali na etapnih dirkah. Leta 2011 je Grega Bole zmagal na enodnevni veliki nagradi Ouest France - Plouay.

Špilak je sicer do končne zmage na dirki po Romandiji prišel naknadno po diskvalifikaciji Alejandra Valverdeja. Prekmurec je omenjeno dirko še trikrat končal na drugem mestu.



Aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas Roglič se je na letošnji dirki po Romandiji v skupno vodstvo prebil po drugem dnevu. Prvi dan je bil na prologu tretji, naslednji dan v prvi etapi 13., v drugi etapi je prišel do 41. mesta, nato pa je nanizal dve drugi mesti, najprej v gorskem kronometru, zatem še v kraljevski etapi. Na končnem zmagovalnem odru je Roglič stal že lani, ko je bil tretji.

Sicer pa Roglič slavi svojo peto skupno zmago. Še kot član novomeške Adrie Mobil je v končnem seštevku zmagal na dirki po Sloveniji in po Azerbajdžanu, kot član nizozemske zasedbe pa na dirki po Algarveju (ta sicer ne sodi v svetovno serijo), letos pa še na dirki po Baskiji in zdaj Romandiji.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike