psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

lucija sikovec usaj-pl002 Reporter.si

Lucijo Šikovec Ušaj je Janša nadrl, Kučan pa ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

STA
STA
0 25.04.2018 18:35:13

Roglič na dirki po Romandiji v rumeni majici

Slovenski kolesar Primož Roglič je že vodilni kolesar dirke po Romandiji. Tekmovalec ekipe Lotto NL-Jumbo je na prvi, zelo razgibani, 166,6 kilometra dolgi etapi od Fribourga do Delemonta v cilj prišel z vodilno skupino, v kateri pa ni bilo Avstralca Michaela Matthewsa in Švicarja Toma Bohlija, ki sta ga premagala v torkovem prologu.

Roglič, danes 13., je prevzel vodstvo, a ima po dveh dejanjih dirke isti čas tudi Avstralec Rohan Dennis. Današnjo etapo je v sprintu večje skupine dobil Španec Omar Fraile (Astana) pred Italijanom Sonnyjem Colbrellijem in Portugalcem Ruijem Costo. V vodilni skupini je bil tudi Simon Špilak (Katjuša), ki je bil 16., v skupnem seštevku je na 25. mestu (+0:20). Kristijan Koren je zaostal devet minut in 34 sekund, zasedel je 88. mesto.

Etapa je potekala po napovedih. Vsebovala je štiri kategorizirane vzpone, a nobenega prve kategorije. Vzponi so selekcijo naredili, najprej je odpadel Bohli, na zadnjem še Matthews, a niso bili tako zahtevni, da bi bistveno vplivali na boj za skupno zmago. Roglič se je s pomočjo Stevena Kruijswijka znebil najboljših dveh v prologu, hkrati pa je moral odbijati napade konkurentov za skupno zmago.


Najbolj nevaren je bil napad Dana Martina (UAE Emirates), napadali pa so tudi kolesarji Bahrain Meride in Astane. A vsi poskusi niso obrodili sadov, uspešen ni bil niti Rudy Molard (Groupama), ki si je na ravnini v zadnjem kilometru in pol priboril nekaj deset metrov prednosti, a so ga trije kolesarji prehiteli manj kot 200 metrov pred ciljem, tako da se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.

V sprintu je bil najmočnejši 27-letni Fraile, ki je s tem zabeležil drugo zmago, prve se je veselil na dirki po Baskiji, to je na koncu dobil prav Roglič.

V četrtek bo na sporedu še ena razgibana etapa od Delemonta do Yverdon-les-Bains v dolžini 173,9 kilometra, v petek pa bo že prva od odločilnih etap, gorski kronometer.

Značke: kolesarstvo, švica

Članki iz rubrike