ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.04.2018 14:54:18

Roglič: Na dirki Po Sloveniji z mislimi na Tour

Profimedia
Današnje predstavitve 25. kolesarske dirke Po Sloveniji, ki se bo začela 13. junija v Lendavi in bo letos trajala pet dni, se je udeležil tudi Primož Roglič, ki je nedavno zmagal dirko svetovne serije po Baskiji. Svetovni podprvak v vožnji na čas bo nastopil tudi na domači pentlji, ki mu bo služila kot zadnji test pred julijsko dirko po Franciji.

"V veliko veselje mi je, da bom spet na dirki," je povedal Roglič in imel v mislih nastop na 25. dirki po Sloveniji.

"Pride sedem ekip svetovne serije, konkurence ne bo manjkalo. Vedno se je treba boriti, če želiš zmagati na katerikoli dirki. Moj fokus se bo pokazati, se predstaviti v najboljši luči. To bo moja glavna skrb," je diplomatsko na vprašanje, ali bo napadal skupno zmago, odgovoril Zasavec.


"Ljudje pričakujejo, da bom zmagal. Ne bi si delal pritiska. Ne bom ga prav čutil. Moja skrb je, da se osredotočim nase, naredim svoj maksimum. To je vse kar lahko naredim," je še dodal Roglič in dal vedeti, da bo dirka Po Sloveniji njegova zadnja pred julijsko dirko po Franciji. "Tudi s to mislijo bom dirkal v Sloveniji," je dodal.

Tour bo eden od vrhuncev Rogličeve sezone, tako kot lani bo lovil etapne uspehe, boj za generalni seštevek ostaja cilj za kakšno od naslednjih sezon. "Prostora za napredek je ogromno. Etap na Touru je 21, lahko jih zmagaš 21, jaz sem le eno. Tja želim priti na najvišji ravni pripravljenosti. Poskušati želim narediti najboljše. Ne grem v boj za generalno razvrstitev, osredotočil se bom na etape. Napredek pri fizični pripravljenosti sem naredil. Predvsem pa sem z lansko zmago pridobil na izkušnjah. Od letos znam zmagati enotedensko dirko. Za tritedenske dirke se moramo še ogromno naučiti kot ekipa," razmišlja Roglič.

Kolesar nizozemske ekipe LottoNl-Jumbo med kolegi nima kolesarskih zvezdnikov, na Baskiji je do uspeha prišel s pomočjo manj znanih kolesarjev. Čeprav Nizozemcem mnogi očitali, da je v zaključkih etap ostal brez pomoči in je dirkal sam proti vsem, se Roglič s tem na strinja: "Videti je bilo mogoče res tako, ampak se ne bi strinjal. Dirko smo zmagali. Vse smo naredili, kot so zahtevali od nas. Vsi smo dali od sebe 110 odstotkov. Do tja, do kamor sem zahteval, so storili vse. Na koncu sem bil zelo, zelo zadovoljen z ekipo, osebjem. Vsi smo spoznali, da lahko dirko zmagamo."

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike