900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 13.04.2018 10:59:44

Najboljši slovenski kolesar potrdil nastop na dirki Po Sloveniji

twitter
Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič bo nastopil na letošnji jubilejni 25. dirki Po Sloveniji, ki se bo začela 13. junija v Lendavi in bo letos trajala pet dni. Član ekipe LottoNl-Jumbo je slovensko pentljo zmagal leta 2015, takrat še v dresu Adrie Mobila, in je zadnji slovenski zmagovalec največje kolesarske dirke v Sloveniji.

Na dosedanjih 24. dirkah Po Sloveniji so tuji kolesarji končno zmago slavili 13-krat, 11-krat pa Slovenci. Roglič bo zagotovo eden glavnih favoritov, da zaostanek v zmagah zniža, na roko mu gre tudi letošnja trasa, saj bo zadnja etapa vožnja na čas v Novem mestu, že pred tem bosta dve razgibani in zahtevni etapi.

Uvodna etapa bo potekala med Lendavo in Mursko Soboto, druga med Mariborom in Rogaško Slatino, tretja med Slovenskimi Konjicami in Celjem, četrta med Ljubljano in Kamnikom, peta pa med Trebnjem in Novim mestom.



Na dirki bo nastopilo 21 ekip, od tega rekordnih sedem iz svetovne serije. Prihaja Bora Hansgrohe z lanskim zmagovalcem Rafalom Majko, Katjuša z Marcelom Kittlom, Bahrain-Merida s slovenskim paketom, LottoNL-Jumbo s Primožem Rogličem, Dimension Data z Markom Cavendishem, Mitchelton-Scott z Luko Mezgecem in Calebom Ewanom ter EF Education Cannondale.

Tako kot že lani, bo tudi letos prenos dirke po Eurosportu, hkrati tudi na RTV Slovenija, kolesarji pa se bodo znova borili za zeleno majico najboljšega v skupnem seštevku.

Članki iz rubrike