Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 07.04.2018 20:26:00

Roglič že v Baskiji izpolnil cilj sezone

twitter
Slovenski kolesarski junak Primož Roglič je končno zmago na dirki po Baskiji pripisal celotni ekipi, čeprav je bil v večini etap v zaključkih sam proti vsem. Uspeh na baskovskih cestah mu pomeni veliko, to je njegov največji uspeh do zdaj, zadovoljen pa je tudi, ker je že na začetku sezone izpolnil cilj - osvojiti prvo mesto skupno na eni od dirk.

"Zmaga mi pomeni največ do zdaj. Po vseh kriterijih je to največja zmaga. To je bil cilj letošnje sezone - doseči zmago v etapni dirki, enotedenski dirki svetovne serije. To mi je uspelo na začetku sezone. Z optimizmom gledam v nadaljevanje," se je dobri dve uri po koncu zadnje, kraljevske etape na svoj uspeh ozrl Roglič, o sami etapi, v kateri so tekmovalci morali premagati osem kategoriziranih vzponov, pa je dodal: "Kratka, sladka etapa. Normalno ne dopušča nobenih napak. Na srečo se je na koncu izteklo OK. Tudi s tem neželenim dogodkom, ki se mi je zgodil od starta. Sem zelo, zelo vesel za skupno zmago."

Na poti do zmage ga danes ni moglo ustaviti nič - niti padec na začetku etape, niti zaključni napad najbližjega tekmeca v skupnem seštevku, Španca Mikela Lande.


"Padca oziroma nesreče nismo načrtovali. Žal je tekmovalec pred mano, Rigoberto Uran, padel. Sam nisem mogel popolnoma nič. Padel sem čez njega. Dirka se je ravno začela, bil je pravi boj od starta. Celotno ekipo sem moral porabiti za lov. Sam sem porabil več moči od starta, kot sem si želel," je o tem povedal 28-letnik, ki je rumeno majico oblekel po peti etapi, ko je zmagal v vožnji na čas.

Čeprav v zaključkih etap ob sebi ni imel pomočnikov, kot jih je denimo imel Landa ali pa kateri od bratov Izagirre, je bil Zasavec, aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas, s pomočjo moštvenih kolegov zadovoljen. "Nismo največja ekipa, nimamo vsega največ. Pokazali smo to, kar sem želel od sotekmovalcev od starta. Da vsak da 100 odstotkov od sebe. Skupaj smo zmagali, vsi smo lahko zadovoljni."

Rogliča zdaj čaka kratek premor, tudi vrnitev v domovino, a bo kmalu spet na kolesu: "Najprej si želim spočiti, poskusiti pozdraviti odrgnine od danes. Potem pa se začnem pripravljati na dirko po Romandiji, ki bo konec aprila."

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike