Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 03.04.2018 19:10:36

Ne, to zdaj res ni več SMEŠNO! Alaphilippe spet zmagal, Roglič - verjeli ali ne znova drugi!

Primož Roglič
Reuters
Druga etapa kolesarske dirke po Baskiji je bila ponovitev prve, saj je znova zmagal Francoz Julian Alaphilippe (Quick Step), drugi pa je bil, tako kot na prvi etapi, Slovenec Primož Roglič (LottoNl-Jumbo). Druga etapa je kolesarje popeljala preko 168 kilometrov med krajema Zarautz in Bermeo, imela pa je tudi štiri kategorizirane vzpone.

Gledalci kolesarske dirke po Baskiji so danes videli ponovitev prve etape. Znova sta v zaključnih kilometrih dominirala včerajšnja prvi in drugi, ki sta se jima v zaključni ubežni skupini pridružila še Španca Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) in Mikel Landa (Movistar Team).

Takšen je bil vrstni red tudi na koncu in takšen je vrstni red v skupni razvrstitvi. Zaključni sprint četverice je po spustu v zadnjih metrih bolje začel Roglič, a je moral tik pred koncem znova priznati premoč Alaphilippu.

Da dirka po Baskiji Rogliču odgovarja, je dokazal že v lanski sezoni, ko je zmagal v dveh etapah in se boril z najboljšimi kolesarji sveta v boju za skupno razvrstitev. Na koncu je Zasavec dirko končal na petem mestu, tretji je bil po točkah. Osemindvajsetletnik je letos že takoj na začetku pokazal, da znova sodi med favorite, saj gre namreč za precej razgibano dirko, vmes je še posamični kronometer, kar je kot nalašč za svetovnega podprvaka v vožnji na čas. Je namreč dober v vožnji navkreber, spustih in v uri resnice.



Slovenec in Francoz sta danes narekovala ritem v zadnjem delu zelo zahtevne druge etape, v sprintu pa je bil Alaphilippe močnejši in je znova za nekaj centimetrov ugnal Rogliča.

Naslednji Slovenec čez ciljno črto je bil Simon Špilak (Katjuša) na 31. mestu in z zaostankom 1:01 minute. Jan Polanc (UAE Emirates) na 38. mestu je zaostal 1:28 minute. Špilak je skupno 27., Polanc pa 45.

V sredo čaka kolesarje na tej dirki 184,8 kilometra od Bermea do Valdegovie.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike