Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.03.2018 18:24:44

Lampaert ubranil lansko zmago, Slovenci brez uspeha

Nikola Miljković
Belgijec Yves Lampaert je še drugič zaporedoma dobil belgijsko kolesarsko klasiko Dwars door Vlaanderen. Kolesar ekipe Quick Step Floors je imel največ moči med petimi kolesarji, ki so se v zadnjem delu 180 kilometrov dolge proge znašli v ospredju, z napadom v zadnjem kilometru pa je na cilj prišel z nekajsekundno prednostjo.

Drugo mesto je zasedel Nizozemec Mike Teunissen, tretje pa zmagovalčev rojak Sep Vanmarcke. V najboljši skupini sta bila še Norvežan Edwald Boasson Hagen in Danec Mads Pedersen, za njimi sta se uvrstila Čeh Zdenek Štybar in Belgijec Tiesj Benoot, osmo mesto pa je zasedel olimpijski prvak, še en Belgijec, Greg Van Avermaet, ki mu tako ta prestižna zmaga še manjka. Tako kot Slovaku Petru Saganu, ki pa tokrat ni dirkal.

V skupini z Van Avermaetom je nastop končal tudi Španec Alejandro Valverde, ki nekajdnevni skok v Belgijo ni kronal z vrhunskim rezultatom. Valverde v prvem delu, dirkah z odseki granitnih kock, spomladanskih belgijskih klasik sicer ni pogost obiskovalec, ne bo ga niti na nedeljski dirki po Flandriji.


Preizkušnja od Roeselareja do Waregema je po konfiguraciji trase podobna dirki Gent - Wevelgem, ki je bila na sporedu v nedeljo, a to letos ni veljalo. Tokratna dirka je bila mnogo težja, saj je za razliko od nedeljski spet pihal močan veter, stvar pa je otežil še dež. Tako ni bilo za pričakovati množičnega sprinta, jasno je bilo, da bodo na cilj kapljale manjše skupine. V najboljši je tokrat ostalo pet tekmovalcev, ki so v zadnjih petih kilometrih poskušali z napadi, najbrž so želeli streti predvsem najboljšega sprinterja med njimi, Hagna. V tem je bil v zadnjem kilometru najuspešnejši Lampaert.

Po zaslugi Boruta Božiča, ki je bil v Waregemu že dvakrat med najboljšimi tremi, je za Slovenijo to najuspešnejša klasika, a tokrat uspeha ni bilo. Nihče izmed petih slovenskih predstavnikov ni bil v igri za visoko mesta, vsi so imeli vloge pomočnikov, tudi pri tem niso bili najbolj uspešni. Luka Mezgec, član ekipe Mitchelton Scott je delal za Avstralca Luka Durbridgea, a imel tudi veliko smole, saj ga je sredi dirke zaustavila okvara kolesa. Smolo so imeli tudi kolesarji Bahrain Meride, zapletli so se v skupinski padec, Luka Pibernik je zaradi njega ostal povsem v ozadju in je tako kot njegov moštveni kolega David Per odstopil. Ne avstralska ne bahrajnska ekipa na koncu nista imeli svojega predstavnika v ospredju.

Mezgec je na koncu zaostal šest minut in 47 sekund, zasedel je 65. mesto, dve mesti za njim je bil Božič, v isti skupini je kot 78. ciljno črto prečkal Kristijan Koren.

Značke: kolesarstvo, belgija

Članki iz rubrike