Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.03.2018 19:15:16

Terpstri prva večja belgijska klasika, Mezgec 18.

Nizozemec Niki Terpstra je zmagovalec kolesarske dirke E3 Harelbeke, prve večje belgijske klasike, s čimer je postal prvi Nizozemec z zmago na tej dirki po letu 2003 in Stevnu de Jonghu.

Nizozemec je skupaj z moštvenim kolegom iz Quickstepa, Yvesom Lampaertom ušel 70 kilometrov pred ciljem, po 206 kilometrih pa je v cilj prišel sam. Lampaert je namreč odpadel.

Da pa je ekipa Quickstep vendarle zabeležila dvojno zmago je poskrbel Philippe Gilbert, ki je bil z zaostankom 20 sekund drugi, tretje mesto pa je zasedel olimpijski prvak, Terpstrin rojak, Greg van Avermaet, v cilj je prišel v prvi zasledovalni skupini.


Zelo dobro se je odrezal tudi Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), z zaostankom treh minut in 19 sekund je zasedel 18. mesto, ciljno črto je prečkal na čelu druge večje skupine, za štiri sekunde je premagal tudi slovaškega zvezdnika Petra Sagana.

Odločilni trenutek se je zgodil na vzponu na Taaienberg, kjer se ponavadi naredi prva selekcija, tokrat pa si je na njem nizozemski specialist za klasične spomladanske preizkušnje v Belgiji in Franciji, tudi že zmagovalec dirke Pariz-Roubaix, praktično zagotovil zmago.

Borut Božič (Bahrain Merida) je dirko končal na 87. mestu, in sicer v največji skupini, ki je zaostala 14 minut in 15 sekund. Kristijan Koren, David Per in Luka Pibernik (vsi Bahrain Merida) pa so bili med številnimi, ki so v hladnem vremenu odstopili.

Značke: kolesarstvo, belgija

Članki iz rubrike