stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 23.03.2018 16:50:46

Mohorič se je v Kataloniji razveselil etapne zmage! Problem je samo, ker ni zmagal (VIDEO)

twiiter
Slovenski kolesar Matej Mohorič je bil na dirki po Kataloniji po slabši predstavi v četrti etapi v peti, 212,9 kilometra dolgi etapi od Llivie do Vielhe Val d'Arana spet odličen.

Zasedel je tretje mesto, za deset sekund sta ga premagala ubežnika zmagovalec, Kolumbijec Jarlinson Pantano (Trek Segafredo), in Norvežan Vegard Stake Laengen.

Matej Mohorič je po prihodu v cilj sicer vznak zmagoslavja dvignil svoje roke visoko v zrak, vendar ne, ker je bil tako vesel tretjega mesta. Kot so zapisali na spletni strani njegovega moštva, je Slovenec mislil, da je zmagal in slabo novico izvedel šele kasneje. Nekaj podobnega se je na lanskem Giru zgodilu tudi Luki Piberniku, kar si lahko ogledate na tej povezavi.

"Imel sem stik z našim avtomobilom, a je bil ta preslab, saj je dobro vezo onemogočil veter. Tako nisem vedel, da sta bila dva pred mano. Ko sem ugotovil, da nisem zmagal, me je bilo najprej malo sram, a sem se hitro potolažil, taka stvar se lahko zgodi vsakomur. Je pa jasno, da mi ni bilo vseeno, saj v kolesarstvu šteje le zmaga, tretje mesto ji ni niti blizu," je dejal Mohorič, ki v zaključku ni imel namena napasti.

Tudi tretje mesto je seveda odlična uvrstitev, kljub temu pa se Mohorič, kolesar ekipe Bahrain Merida, ni vrnil v sam vrh skupne razvrstitve, saj so najboljši v cilj prišli tik za njim.

Mohoričev prihod v cilj si lahko ogledate na tej povezavi, in sicer na posnetku od 1:20 naprej. 

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike