900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.03.2018 13:43:46

Češki kolesar po hudi nesreči ter mesecu in pol življenja v bolnišnici spet doma

Češki kolesar belgijske ekipe QuickStep Floors Petr Vakoč je po težki poškodbi na treningu v Južnoafriški republiki in dolgem okrevanju v bolnišnici spet v domačih rokah. Rehabilitacija po težkih zlomih vretenc je trajala skoraj dva meseca, ki ju je kolesar najprej preživel v bolnišnici v Johannesburgu in nato še v Pragi.

"Hvaležen sem, da sem spet doma. Poškodba je bila huda, obdobje po njej težko, a lahko sem srečen, da se je sploh tako končalo. Lahko bi bilo še mnogo huje, nesrečo sem preživel, lahko bom šel spet na kolo in to je v tem trenutku najbolj važno," je dejal Vakoč, ki ga je skupaj z moštvenim kolegom Belgijcem Laurensom De Plusom na višinskih pripravah zbil tovornjak.

Kdaj se bo vrnil na tekmovanja, Čeh ne ve, tudi zaradi tega, ker noče prehitevati stvari. "Nekaj mesecev me na dirkah zagotovo še ne bo. Motivacije mi vse to ni vzelo, dodatno spodbudo mi dajeta družina in ekipa. Vem, da sem v dobrih rokah. Zaenkrat v sedečem položaju ne morem poganjati pedal, toda nekatere druge vaje za moč nog že lahko delam. Upam, da se bom na tekmovanja vrnil še v tej sezoni," je z izboljšanjem stanja zadovoljen Vakoč.

Značke: kolesarstvo, češka

Članki iz rubrike