alen kobilica Odkrito.si

Alen Kobilica jo končno ima!

luka-mesec_bobo Svet24.si

"Jaz sem začel v garaži, Luka Mesec pa v ...

barbara vitez Svet24.si

Agonija staršev izginule najstnice Barbare

davčna blagajna, račun Svet24.si

Ste pripravljeni? Od petka bo vse drugače!

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

dvoček nebesno znamenje Njena.si

Zakaj so osebe, rojene v temu astro znaku, ...

Natalija Kolšek - 2 Njena.si

Natalija Kolšek pogrešana?

STA
STA
1 05.02.2018 15:56:01

Froome kljub odprtemu dopinškemu postopku na dirko po Andaluziji

Reuters
Kljub nerešeni dopinški aferi v zvezi z jemanjem salbutamola bo britanski kolesar Chris Froome prihodnji teden na dirki Ruta del Sol v španski Andaluziji začel letošnjo sezono, poročajo agencije. Štirikratni zmagovalec francoskega Toura se je na dirko, na kateri je leta 2015 zmagal, pripravljal v Južni Afriki.

Dvaintridesetletni Britanec in njegovi odvetniki Mednarodni kolesarski zvezi očitno še vedno niso uradno pojasnili, zakaj je imel na dopinški kontroli 27. septembra lani na dirki po Španiji močno povečano količino salbutamola, ki je namenjen zdravljenju astme. Dovoljena meja je 1000 nanogramov na mililiter krvi, izmerjena vrednost pa je bila 100 odstotkov višja.

Froomu grozi suspenz, a UCI očitno še ni določila roka, do katerega mora tekmovalec pojasniti zaplet. "Razumem, da situacija izziva nejasnosti, a prepričan sem, da bomo ugotovili, kaj se je res zgodilo. Razumem tudi, da je odprtih veliko vprašanj in da se pojavljajo različni namigi. Upam, da ljudje razumejo, da imam tudi sam omejitve in ne morem povedati vsega, saj postopki potekajo. Predvsem v mojem interesu je, da se zadeve čim prej rešijo," je v zvezi s tem danes za ameriško tiskovno agencijo AP povedal kolesar.

Pred dnevi je italijanski časnik Corriere della Sera poročal, da je Froome že priznal krivdo, da bi se izognil daljšemu suspenzu, a je kolesar pisanje časnika zanikal.

Vodja ekipe Sky Dave Brailsford pa je pojasnil, da je položaj zapleten in da si želi predvsem pošteno obravnavo Frooma, preden bo UCI sprejela končno odločitev.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike