stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 05.02.2018 15:56:01

Froome kljub odprtemu dopinškemu postopku na dirko po Andaluziji

Reuters
Kljub nerešeni dopinški aferi v zvezi z jemanjem salbutamola bo britanski kolesar Chris Froome prihodnji teden na dirki Ruta del Sol v španski Andaluziji začel letošnjo sezono, poročajo agencije. Štirikratni zmagovalec francoskega Toura se je na dirko, na kateri je leta 2015 zmagal, pripravljal v Južni Afriki.

Dvaintridesetletni Britanec in njegovi odvetniki Mednarodni kolesarski zvezi očitno še vedno niso uradno pojasnili, zakaj je imel na dopinški kontroli 27. septembra lani na dirki po Španiji močno povečano količino salbutamola, ki je namenjen zdravljenju astme. Dovoljena meja je 1000 nanogramov na mililiter krvi, izmerjena vrednost pa je bila 100 odstotkov višja.

Froomu grozi suspenz, a UCI očitno še ni določila roka, do katerega mora tekmovalec pojasniti zaplet. "Razumem, da situacija izziva nejasnosti, a prepričan sem, da bomo ugotovili, kaj se je res zgodilo. Razumem tudi, da je odprtih veliko vprašanj in da se pojavljajo različni namigi. Upam, da ljudje razumejo, da imam tudi sam omejitve in ne morem povedati vsega, saj postopki potekajo. Predvsem v mojem interesu je, da se zadeve čim prej rešijo," je v zvezi s tem danes za ameriško tiskovno agencijo AP povedal kolesar.



Pred dnevi je italijanski časnik Corriere della Sera poročal, da je Froome že priznal krivdo, da bi se izognil daljšemu suspenzu, a je kolesar pisanje časnika zanikal.

Vodja ekipe Sky Dave Brailsford pa je pojasnil, da je položaj zapleten in da si želi predvsem pošteno obravnavo Frooma, preden bo UCI sprejela končno odločitev.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike