kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.10.2017 17:27:37

Van Avermaet še naprej v vodstvu, Roglič 26.

Reuters
Belgijski kolesar Van Avarmaet tudi po dirki po Lombardiji drži vodstvo v razvrstitvi svetovne serije. Dve etapni dirki pred koncem ima 3582 točk, 130 točk za njim zaostaja Britanec Chris Froome, na tretjem mestu je z 2545 točkami Nizozemec Tom Domoulin.

Velik skok je po zmagi na Lombardiji zabeležil Vincenzo Nibali, ki se je z novimi 500 točkami s 14. zavihtel na peto mesto, poleg najboljših treh je pred njim še svetovni prvak Slovak Peter Sagan. Bržkone bo tak tudi končni vrstni red, saj najboljši na zadnjih dveh dirkah ne bodo nastopili.

Od Slovencev je najvišje Primož Roglič, ki je izgubil štiri mesta, zdaj je s 1191 točkami 26. Poleg njega so od Slovencev točke osvojili še Simon Špilak (748), Jan Polanc (296), Matej Mohorič (144), Marko Kump (130), Luka Mezgec (98), Jani Brajkovič (75), Grega Bole (48), Luka Pibernik (32), Borut Božič (16) in Kristijan Koren (12).



Med ekipami vodi Sky pred Quick-Stepom in BMC Racing Teamom. Mezgečeva Orica-Scott je sedma, Korenov Cannondale-Drapac pa deseti.

Do konca svetovne serije sta še dve dirki. Najprej dirki po Turčiji, ki se bo začela v torek, 10. oktobra, kjer pa najboljših ne bo. Od Slovencev bo na njej dirkal le Kump. Zaključna preizkušnja bo petdnevna dirka po Guangxiju na Kitajskem, na startni listi te dirke so od Slovencev, Kump, Mohorič, Bole in Brajkovič. Najvišje uvrščeni tekmovalec, ki je napovedan za nastop, je Francoz Julian Alaphilippe, trenutno 19. v skupni razvrstitvi.

Članki iz rubrike