Ivica Vergan Odkrito.si

Kaj Ivica Vergan obžaluje?

ogrevanje 2 Svet24.si

Koliko časa pa vi pred tekom ogrevate telo?

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez z novo pričesko navdušuje v Nemčiji

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

ivana šundov Njena.si

Ivana Šundov iskreno o življenju po ločitvi

STA
STA
0 23.09.2017 13:47:18

Mladinci v Bergnu daleč od pričakovanj

Mladinska cestna dirka na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Bergnu se ni končala s Slovenci v ospredju, saj je bil najboljši Aljaž Jarc na 37. mestu. Zmage se je po 133,8 kilometra veselil Danec Julius Johansen.

Johansen je nasledil rojaka Jakoba Egholma, ki je slavil lani v Dohi. Novi svetovni prvak je večino dela opravil z napadom na vzponu na Lososov hrib v zadnjem krogu, nato pa je s samostojno vožnjo na bolj ravninskem delu nadaljeval do cilja.

V lov za njim se je podala četverica, od te sta najhitreje, z zaostankom 51 sekund, do cilja prišla Italijana Luca Rastelli in Michele Gazzoli, ki pa sta srebro in bron komaj ubranila, iz ozadja je namreč prisprintala skupina. V njej je bil Jarc, ki pa višje kot do 37. mesta ni zmogel. Slovenski adut Nik Čemažar ni imel najboljšega dne, z zaostankom dveh minut in 45 sekund je bil 54. Aljaž Omerzel je bil 80., Luka Sagadin 115. Marko Hozjan je odstopil.

"Dirke nismo imeli pod nadzorom. Sam sem v zadnjem krogu nekaj poskušal na klancu. Nisem bil v pravem trenutku na pravem mestu. Izšlo se je kot se je. Ko bi moral finiširati, sem se ustrašil. Nisem zadovoljen," je razložil Jarc, sicer brat nekdanjega profesionalnega kolesarja Blaža Jarca.

"Z uvrstitvijo nismo zadovoljni, ker so fantje sposobni več. Zmenili smo, kaj bi bilo potrebno narediti. Navodila okrog poteka dirka so bila točna. Postavili smo tri tekmovalce, da bi pokrili beg, a ga niso. Dirka je še bila rešljiva, Jarc in Čemažar sta se dobro vozila. Bilo je premalo hrabrosti za boljši rezultat. Zadovoljni ne moremo biti, ni pa to slaba generacija," je črto pod nastope potegnil selektor mladincev Andrej Cimprič.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike