Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.08.2017 18:56:36

Sagan tik pred jubilejem, Korenov beg ni uspel

Profimedia
Slovaški kolesar Peter Sagan je tik pred jubilejno, 100. zmago. Po etapnem uspehu v tretji, 186 kilometrov dolgi etapi dirke BinckBank tour, mu do tega manjka le še ena zmaga. Slovak, kolesar ekipe Bora-Hansgrohe, je imel tokrat v Ardooieju v skupinskem sprintu več moči od Belgijca Edwarda Theunsa in Francoza Rudyja Barbiera.

Zanimivo, da je Sagan v etapi s ciljem v Ardooieju zmagal že lani. Četrti je bil Nizozemec Dylan Groenewegen, preostali favoriti pa se v hektičnem sprintu niso znašli, med najboljšo deseterico ni bilo ne Nemcev Andreja Greipla in Marcela Kittla ne Francoza Arnauda Demareja in še nekaterih drugih dobrih sprinterjev, nekatere izmed njih je v zaključku zaustavil skupinski padec.

Med najboljšimi ni bilo tudi slovenskih predstavnikov, z dolgim begom skupaj s še petimi tekmovalci, ki se je končal šest kilometrov pred ciljem, pa je nase opozarjal Kristijan Koren (Cannondale Drapac).



V skupnem seštevku še naprej vodi zmagovalec torkovega kronometra Švicar Stefan Küng (BMC), ima štiri sekunde prednosti pred Poljakom Maciejem Bodnarjem, Sagan pa se je po zaslugi bonifikacijskih sekund prebil na tretje mesto, zaostaja pet sekund.

Slovak lahko jubilej slavi že v četrtek s startom in ciljem v Lanakenu, v četrti etapi namreč prav tako napovedujejo sprint.

Značke: belgija, bruselj

Članki iz rubrike