favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.06.2017 18:27:18

Kittlu zadnja etapa, Rogliču končno drugo mesto

Zadnjo etapo nizozemske dirke Ster ZLM je zmagal Nemec Marcel Kittel iz ekipe Quick-Step Floors, ki je po 180,9 kilometra v Ossu dobil sprint glavnine. Primož Roglič je prišel v cilj na 48. mestu in končal na drugem mestu v skupnem seštevku. Skupni zmagovalec je Portugalec Jose Goncalves.

Goncalves iz ekipe Katjuša je na koncu za 11 sekund prehitel Rogliča, iz majice vodilnega je Portugalec Slovenca slekel v četrti etapi. Takrat je Goncalves zmagal etapo, Roglič je na tretjem mestu zaostal 22 sekund.

Roglič je na petdnevni dirki Ster ZLM nastopil prvič po koncu aprila in dirki po Romandiji. Zasavec si je vzel nekaj odmora, si ogledal nekaj etap julijske dirke po Franciji, ki bo njegov naslednji izziv, ter odpotoval na višinske priprave v Sierro Nevado. Že na prvi dirki je zablestel, saj je zmagal prolog.


"Noge so se res dobro vrtele. Super se je izteklo. Ne veš, kaj bi pričakoval od te dirke, ni dirka svetovne serije, je pa zelo težka. Vsaj zame je težko dirkati na veter, to je nova izkušnja. Zelo sem zadovoljen s pripravami in vsem. Smo na pravi poti," je po petih dneh dirkanja na Nizozemskem povedal Roglič, ki se je skupaj z ekipo odločil, da pripravljenost pred naslednjim velikim izzivom kariere, julijsko dirko po Franciji, preizkusi na Nizozemskem.

"Dirka je bila pravi test pred nadaljevanjem sezone. Sicer pa vse poteka, kot smo si zamislili in sledimo tej poti," je malenkost skrivnosten Zasavec, ki bo prihodnjo nedeljo tudi na startu državnega prvenstva, ki bo v Kranju.

Roglič je bil lani na dobri poti k državnemu naslovu, vendar je tudi zaradi tehnične napake na koncu zaostal. V pripravljenosti, kakršni je že celo sezono, bo v Kranju zagotovo med glavnimi favoriti za dres s slovenskimi barvami. "Bomo videli, kako se bo odvijalo. Vse bom dal od sebe. Bo pa zelo težko, ker bom sam proti vsem. Potrebuješ nekaj sreče za uspeh, ampak bomo videli," je zaključil.

V današnji etapi so se sicer za zmago udarili najboljši sprinterji. Kittel je bil na koncu močnejši od Nizozemca Dylana Groenewegena in Nemca Andreja Greipla.

Članki iz rubrike