Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.06.2017 12:25:30
Deli članek:

S kolesom 335 km po slovenski diagonali v 24 urah z dobrodelno noto

Simon Eržen, legenda BMX kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji in zadnjih 10 let avanturistični kolesar svetovnega kova, ki si je po uspešni tekmovalni kolesarski karieri zastavil cilj s kolesom prepotovati ves svet, bo 17. junija s kolesom v 24 urah prekolesaril dobrodelnih 335 km po slovenski diagonali.

Nekdanji večkratni državni prvak v BMX bo na poti v svojem kolesarskem slogu promoviral gibanje med ljudmi v Sloveniji, predvsem mladimi. "S projektom želimo pod sloganom Zmigajmo Slovenijo! spodbuditi vsakega posameznika, predvsem pa mlade, da bi se več gibali vsak v svojem športu. Gibanje je eden izmed ključnih dejavnikov našega zdravja," so ob tem sporočili iz njegove ekipe.

S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije se bo v dobrodelne namene zbiralo tudi donatorska sredstva za Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Veliko je mladih športnikov, ki prihajajo iz socialno šibkih okolij in si ne morejo privoščiti, da bi se sploh ukvarjali s športom. "Vsi lahko pomagamo! Za donacijo 5 eur pošlji SMS s ključno besedo OKS5 na številko 1919 in za donacijo 1 eur pošlji SMS s ključno besedo OKS na številko 1919," so še sporočili.

Start bo točno ob polnoči iz petka na soboto. Pot začne na tromeji na Goričkem, nato pa preko Ptuja, Celja, Ljubljane in Kopra, vse do Portoroža, kjer bo tudi uradni cilj. Del poti bo prekolesaril tudi predsednik Fundacije za športnike Tomaž Barada.

Na poti se bo kolesarska karavana Diagonale335 ustavila na promocijskih točkah gibanja Zmigajmo Slovenijo, kjer se bodo kolesarji lahko priključili na poti. Ustavili se bodo v Celju, Ljubljani, Kopru ter Portorožu.