Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
19.06.2016 19:57:02
Deli članek:

Bujakova v Angliji do petega mesta

alesfevzer.com
Eugenia Bujak

Slovenske kolesarke BTC City Ljubljane so v teh dneh tekmovale na dirki ženske svetovne serije. Na Aviva women's tour v Angliji so v petih dneh nastopile najboljšega kolesarke, Ljubljančanke prvič. V zadnji etapi je bile med ubežnicami Poljakinja v dresu BTC-ja Eugenia Bujak, ki je na koncu osvojila peto mesto.

Etapa od Northamptona do Ketteringa je bila dolga 113 kilometrov, zaznamoval pa jo je beg sedmih kolesark na 25. kilometru, v katerem je bila Bujakova in postala najbolj aktivna kolesarka etape. Ubežnice so imele vse do zadnjih 30 kilometrov več kot tri minute prednosti. Pred ciljem je Bujakova napadla, a jo je glavnina ujela, ciljno črto je prečkala kot peta. Mia Radotić je bila 20. in Anna Plichta 49. Zmagala je Finka Lotta Leptisto.

V skupnem seštevku je slavila svetovna prvakinja Britanka Elizabeth Armitstead, najboljša članica ljubljanske ekipe je bila Bujakova na 24. mestu. Plichta je končala kot 38., Radotićeva pa kot 55. Špela Kern in Urša Pintar sta dirko končali predčasno.