Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.05.2016 15:18:13
Deli članek:

Eržen v imenu bahrajnskega princa v pogovorih z Lamprejem

Italijanska kolesarska ekipa iz svetovne serije Lampre-Merida, ki ima med svojimi kolesarji tudi štiri Slovence Jana Polanca, Luko Pibernika, Marka Kumpa in Mateja Mohoriča, rešuje svojo prihodnost, obstaja pa tudi možnost, da doživi strukturalno spremembo, saj se pogovarja s predstavniki novo nastajajočega bahrajnskega kolesarskega projekta.

Za bahrajnskim projektom stoji tamkajšnji princ Nasser bin Hamad Al Khalifa ter njegova družina. V imenu princa se pogaja kar Slovenec Milan Eržen, nekdanji kolesar, trener in menedžer, ki zdaj že nekaj časa deluje v Bahrajnu, kjer med drugim trenira prav princa, sicer navdušenega triatlonca, ki je tudi pobudnik triatlonske ekipe Bahrain Endurance, za katero od letos tekmuje David Pleše.

Kot poroča priljubljeni kolesarski portal cyclingnews.com, se Eržen dogovarja o morebitni združitvi bahrajnskega projekta in Lampreja. Brent Copeland, vodja ekipe Lampreja, je za cyclingnews razložil: "Milan je prišel do mene in generalnega direktorja Giuseppeja Saronnija in nama predstavil projekt. Sedela sva in ga poslušala. To je za zdaj vse." Eržen ni v pogovorih le z Lamprejem, temveč tudi Tinkoffom, v stikih je tudi s proizvajalcem kolesa Bianchijem. Obstaja tudi možnost, da bo v nov projekt vpet tudi nekdanji menedžer Tinkoffa Bjarne Riis.

Če bo prišlo do resnejših pogovorov, bo pokazal čas, Lampre pa zdaj razmišlja, kakšen bo v prihodnjih sezonah. Le 14 kolesarjev ima namreč podpisano pogodbo za sezono 2017. V prvi vrsti iščejo kolesarja za etapne dirke, za klasike in tudi sprinterja.